Annonce
Østjylland

Genåbning af motionscentre: Torsdag kom der igen luft under vægtstængerne

Et stort telt fungerede som udendørs træningscenter i en længere periode hos Birgitte Larsen, Performance Gym i Åbyhøj, hvor det nu er muligt at træne indenfor. Foto: Flemming Krogh
Performance Gym i Åbyhøj kunne torsdag morgen endelig åbne for indendørs træning igen. Det nød de faste gæster i det lille træningscenter, og ikke mindst Birgitte Larsen, som står bag stedet sammen med sin mand.

AARHUS: Endelig bliver der svedet og pustet indenfor i Performance Gym, et mindre træningscenter i Åbyhøj. For første gang i lang tid kunne Birgitte Larsen og hendes mand Casper byde velkommen til stedets motionister. Allerede klokken seks i morges, var der gang i maskiner og vægtstænger.

- Det er så skønt. Vi har glædet os meget til denne dag, lød det fra den slanke Birgitte Larsen, som selv er personlig træner og som tilsyneladende ikke har ladet corona-ladheden overtage sit liv.

Foran indgangen står et hvidt telt, der har fungeret som et udendørs træningscenter under nedlukningen.

Annonce

- Teltet har fungeret fint, men den kolde vinter betød, at vi måtte lukke helt ned, da vi ikke mente, det var forsvarligt at træne i frostgrader, fortæller Birgitte Larsen.

Nyder den friske luft

Teltet, som blev brugt med åbne sider, får dog lov at blive stående på gruspladsen, da flere af stedets trofaste brugere gerne indimellem vil træne udendørs.

- Vi har en del brugere, som arbejder på et kontor. De nyder den friske luft, imens de træner.

Performance Gym i Åbyhøj var et af de lokale som kunne genåbne. Det nød Dennis Harboes, et af de faste medlemmer, som fik vejledning af Jannik Friis, personlig træner og fysioterapeut. Foto: Flemming Krogh

Performance Gym har omkring 300 faste brugere. Blot en håndfuld har meldt sig ud under corona, og det er billigt sluppet i forhold til mange andre af byens træningscentre.


Vi har mange medlemmer, som fortæller, at de har holdt fast i deres medlemskab, selvom de ikke har kunne træne så ofte. Nu har de nogle timer tilgode, så det giver os ekstra travlhed, men det er bare skønt.

Birgitte Larsen. Performance Gym


En forklaring er, at man ikke træner alene her. Stedet vægter en-til-en-træning eller træning i mindre hold, da det er mest effektivt. Den personlige kontakt bidrager desuden til et godt tilhørsforhold.

- Vi har mange medlemmer, som fortæller, at de har holdt fast i deres medlemskab, selvom de ikke har kunne træne så ofte. Nu har de nogle timer tilgode, så det giver os ekstra travlhed, men det er bare skønt, siger Birgitte Larsen.

Annonce

Liv og energi igen

Dennis Harboe er et af de faste medlemmer, som har trænet kontinuerligt under corona. Han nyder tydeligvis at komme indenfor igen - under kyndig vejledning af Jannik Friis, personlig træner og fysioterapeut.

- Du må godt få min mave til at syne lidt mindre på billederne, lyder det kækt fra Dennis Harboe, som ikke har problemer med at få en vægtstang op i strakt arm, imens en popsang i højt tempo bidrager til liv og ekstra energi i centret, hvor skilte på gulvet opfordrer til at holde coronasikker afstand.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC bød slutfløjt velkommen: - Hvis kampe varede 70 minutter, skulle vi have vundet

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Succesfuldt projekt for udsatte unge risikerer lukning: Fritidsjob er meget mere end penge på lommen

Randers For abonnenter

Kvadratmeter og pris vægter højere end postnummer: - Vi gav håndslag på, at det max skulle være en times kørsel fra Aarhus

Alarm 112

Kongeskibet Dannebrog i redningsaktion: Leder efter synkende kutter

Randers For abonnenter

Ud af komfortzonen og ind på arbejdsmarkedet: Fritidsjob giver masser af oplevelser og erfaring - få tips og tricks fra de unge

Randers FC For abonnenter

Karakterbogen efter uafgjort mod OB: Han har ikke tænkt sig at give pladsen til anføreren tilbage

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Randers For abonnenter

Flere krydser kommunegrænsen på vej til arbejde: I Randers Kommune kører pendlerne 22 gange rundt om jorden - dagligt

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Erhverv

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

RANDERS For abonnenter

Bondekonen sælger overdådige gallakjoler til hele landets kvinder. Selv ejer hun ikke en eneste en

Randers FC

Genlæs livebloggen og se højdepunkterne: Kamara sikrede Randers et point

Annonce