Annonce
Læserbrev

Genåbningen af skoler og dagtilbud

Læserbrev: Statsminister Mette Frederiksen meddelte 6. april, at landets dagtilbud og skoler (0.-5. klasse) skal genåbne efter påske. Samtidig blev 9. klasseeleverne frataget muligheden for at afslutte deres 10 år lange skolegang med en eksamen. Der findes ikke en sundhedsmæssig begrundelse for at aflyse afgangseksamenerne. Det er derimod en ideologisk begrundet beslutning fra regeringens side.

Det er også svært at forstå, hvorfor den lille frisør eller café ikke må have lov at åbne, hvis sundhedsrestriktionerne ellers overholdes. Det kan koste frisører og andre små erhvervsdrivende livet, at de fortsat skal holde lukket. Og det vil koste samfundet mere, end hvad regeringen vil fortælle os.

Beslutningerne om genåbningen tog regeringen helt egenhændigt uden at involvere andre partier, og det betyder også, at beslutningerne ikke har kunnet påvirkes i en mere fornuftig retning.

Datoen for genåbningen af skoler og dagtilbud er besluttet af borgmesteren som øverste leder af forvaltningen, og byrådet har ikke været inddraget heri. Efter pres fra blandt andet Venstre blev byrådet dog indkaldt til et orienteringsmøde i påsken. Venstres holdning er, at når Sundhedsstyrelsen har udsendt meget omfattende og vidtrækkende retningslinjer for genåbningen, skal de følges, og kommunen skal kunne garantere, at retningslinjerne overholdes, når institutionerne åbner. Det er borgmesteren, der står på mål for, at dette sker.

Jeg er sikker på, at medarbejderne og ledelserne gør deres bedste for at byde alle børn velkommen 16. april, og jeg håber, at der vil være gensynsglæde trods markant andre vilkår end før nedlukningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce