Annonce
Randers

Genåbningen med krav om corona-pas ved blandt andet frisører har skabt kø ved testcentrene

Peter og Jakob Westphael oplevede at turen i køen var kort, og at alting fungerer fint i Testcenter Randers. Foto: Annelene Petersen
Et øget pres på Testcenter Randers har de seneste dage skabt længere køer end normalt. Og det kolde, blæsende vejr har bidraget til at gøre ventetiden i en udendørs kø ekstra ubehagelig. Køerne, som også skyldes for tidligt fremmøde samt fremmøde uden tidsbetilling, bliver dog generelt afviklet hurtigt.

Randers: - Jeg vil ikke ende med at få lungebetændelse, fordi jeg skal stå i kø ved testcenteret, så jeg kørte hjem igen med uforrettet sag.

Sådan siger Povl Erik Olesen, som tirsdag var taget ud til Testcenter Randers for at blive testet for covid-19.

- Som man skal, havde jeg bestilt tid og fået en klokken 11.20. Jeg ankom måske klokken 11.15 og så en lang kø af mennesker, som ventede i de bidende kolde vind på at komme ind. Jeg spurgte så flere af de ventende bagest i køen, hvornår de havde tid, og flere af dem svarede, at deres mødetid også var 11.20, fortæller Povl Erik Olesen.

Da han ydermere fik fortalt at andre, som var blevet testet, at de havde ventet i halve timer eller mere, valgte han at opgive og køre hjem igen.

- Jeg lider af både KOL og astma, så jeg skal ikke risikere at blive syg af at stå i kø. Og jeg kan heller ikke forstå, at det er nødvendigt, når man nu skal bestille tid, siger han.

Annonce

Gør hvad vi kan

På Testcenter Randers erkender centerleder Bodil Andersen, at der hen over påsken ind imellem er opstået længere kø end vanligt.

Inge Jensen (tv) og hendes svigerdatter Veronica Baez følte ikke, at de små 20 minutter, det alt i alt havde taget dem at ankomme, stille sig i kø og blive testet, var noget problem. Foto: Annelene Petersen

- Men vi gør, hvad vi kan for at undgå kødannelser, og helt undgås kan det ikke. De seneste dage har vi dels været udfordret af mængden af borgere, der skulle testes. Hen over påsken har vi således testet omkring 4000 personer dagligt mod normalt i gennemsnit cirka 2300.

- Dertil kommer, at vores it-system har strejket et par gange, ligesom vi er udfordret af, at en del borgere kommer for tidligt, mens andre møder op helt uden tidsbestilling i håb om at blive testet alligevel. Det bliver de ikke, for det skal naturligvis ikke gå ud over de borgere, der har bestilt tid, men de medvirker naturligvis til, at køen bliver længere, siger Bodil Andersen.

Endelig nævner hun, at vejret heller ikke har medvirket til at gøre et ophold i en udendørs kø mere tålelig.


Men vi gør, hvad vi kan for at undgå kødannelser, og helt undgås kan det ikke. De seneste dage har vi dels været udfordret af mængden af borgere, der skulle testes. Hen over påsken har vi således testet omkring 4000 personer dagligt mod normalt i gennemsnit cirka 2300.

Bodel Andersen, leder af Testcenter Randers


- Derfor kigger vi i øjeblikket på muligheden for at få en større del af venteområdet overdækket, siger hun.

Annonce

Ti minutter i kø

Foranlediget af henvendelsen fra Povl Erik Olesen tog vi selv en tur til Paderup for at se på forholdene. Og vi mødte ligesom Olesen en ganske lang kø, som dog viste sig at blive afviklet ganske hurtigt. Fra man stillede sig bagest i køen helt ude ved vejen, til man var fremme ved poderne med vatpindene, gik der - målte vi - lidt under ti minutter.

Og de borgere, vi talte med, efter at de var blevet testet, var da også ganske tilfredse med måden, det hele foregik på.

Selv om køen umiddelbart kan forekomme at være lang, går det ganske hurtigt at nå frem til teststedet. Foto: Annelene Petersen

Inge Jensen og hendes svigerdatter Veronica Baez mente således, at de alt i alt have brugt knap 20 minutter på testcentret, hvilket de fandt ok.

Direktør for Randers Teater Peter Westphael og sønnen Jakob var også blandt tirsdagens testpersoner og havde begge kun rosende ord tilovers for centeret og dets ansatte.

- Jeg har snart "jubilæum". Har lige tjekket, og det her var 47. gang jeg blev testet. Vi stod lidt i kø, men var hurtigt igennem. De gør det godt herude. De unge podere er dygtige og venlige og med til at holde humøret højt hos alle, lød det fra Peter Westphael.

I Arena Randers hvor man alternativt kan få en såkaldt lyntest eller antigentest uden at bestille tid først, er ventetiden i øjeblikket nogenlunde den samme som ved Testcenter Randers i Paderup. Men her er det meste af køen indendørs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce