Annonce
Østjylland

Genbrugspladserne åbner igen: Nye åbningstider og begrænset adgang

Genbrugspladserne i Randers Kommune åbner tirsdag 31. marts igen op for besøgende. Arkivfoto: Annelene Petersen
Alle genbrugspladser i Randers, Mariagerfjord, Norddjurs og Favrskov Kommuner åbner igen tirsdag 31. marts. I Randers er åbningstiden udvidet, mens det for alle steder gælder, at der er begrænset adgang for antallet af personer samt gælder særlige retningslinjer for at mindske smittespredningen. Få overblikket her.

Randers: Har du brugt de seneste uger på at ordne haven, rydde op i kælderrummet eller noget helt tredje, som har efterladt dig med klare sække fulde af ting, som skal på genbrugspladsen, er der gode nyheder.

Alle genbrugspladser i Randers Kommune åbner nemlig igen tirsdag 31. marts efter at have været lukket ned i to uger for at begrænse spredningen af coronavirussen.

- Vi åbner alle genbrugspladserne, men det vil blive med en begrænsning på antallet af samtidige besøgende. Det er vi nødt til at for at sikre, at alle på pladsen har mulighed for at holde god afstand til både hinanden og personalet, siger borgmester Torben Hansen i en pressemeddelelse.

- Vi er klar over, at der er et stort behov for at komme af med affald, og derfor henstiller vi også til, at man sorterer sit affald hjemmefra og udsætter sit besøg et par dage, så alle ikke stimler sammen tirsdag formiddag, siger han.

For at undgå en for stor ophobning af mennesker holder Randers Genbrugsplads åbent fra klokken 7 til 18. Dermed åbner de portene tre timer tidligere end normalt, og den udvidede åbningstider gælder i første omgang til og med søndag 5. april.

På genbrugspladserne i Øster Tørslev, Asferg og Langå vil åbningstiden være fra klokken 10 til 18.

Annonce

Begrænset adgang

På genbrugspladsen i Randers vil der være plads til 20 biler på pladsen samtidig, mens det på de tre andre pladser i kommunen er begrænset til 10.

Der vil være personale til stede, som regulerer antallet af samtidige besøg på pladsen, oplyser Randers Kommune, som samtidig opfordrer til, at der skal være så få personer i hver bil som muligt.

- Det er en usædvanlig situation. Lad for eksempel være med at tage børnene, familien eller venner med i bilen. Man skal også selv medbringe redskaber, fordi pladsernes redskaber er fjernet for at mindske smitterisiko. Hvis vi alle arbejder sammen og viser hensyn, kan genbrugspladserne håndtere situationen, siger Torben Hansen.

Sundhedsmyndighedernes krav til afstand vil blive overholdt på pladsen, og derfor opfordrer personalet kraftigt alle til at følge afstandskravene om minimum to meter mellem hver person.

For at sikre, at der ikke opstår en situation med kø, der generer den generelle trafik, har Randers Kommune aftalt at få hjælp til at regulere trafikken.

Særlig indgang til erhverv

I modsætning til private har erhvervslivet den seneste tid haft adgang til genbrugspladserne i Randers Kommune, hvis de har købt et erhvervsmærkat, der giver adgang.

Nu, hvor der igen er åbnet op for private, vil de erhvervsdrivende få en særlig indgang for at mindske belastningen på pladsen.

- Vi vil løbende evaluere, hvordan det går på genbrugspladserne og tilpasser hen ad vejen, så vi kan drive dem på den bedste måde. Inden søndag 5. april vurderer vi, om vi skal fastholde udvidet åbningstid i Randers eller have almindeligt åbent. Samtidig har vi en helt særlig indkørsel for erhvervslivet, så vi undgår, at erhvervslivet holder i kø, fortæller Torben Hansen.

Favrskov evaluerer åbningstider

I Favrskov Kommune bliver der ligeledes åbnet op for genbrugspladserne. Containere til direkte genbrug og "Gi' og ta'"-konceptet er dog lukket.

På genbrugsstationerne bliver der kun lukket otte kunder ind ad gangen og maksimalt to voksne per bil. Er der børn med, skal de blive siddende i bilen.

Derudover skal borgerne selv have medbringe kost og skovl, og der opfordres til, at man bruger handsker.

Genbrugspladsen i Hadsten holder åbent fra klokken 7 til 18, som den også gjorde før coronavirussens indtog, mens der på de tre andre pladser i Hammel, Hvorslev og Hinnerup er åbent fra klokken 9 til 18 frem til fredag og fra klokken 9 til 15 i weekenden.

Åbningstiden er derfor indskrænket i Hvorslev, som normalt er ubemandet, men det skyldes, at der er kommet bemanding på for at sikre, at antallet af besøgende bliver overholdt.

Ovennævnte åbningstider gælder i første omgang ugen ud.

- Der er altid travlt op til påske, så vi skal lige se, hvad der sker, og så evaluerer vi torsdag på, hvad der er brug for af åbningstider de kommende uger, siger Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning.

Politiet er adviseret i Mariagerfjord

I Norddjurs Kommune kører alle 10 genbrugspladser fra tirsdag igen med normale åbningstider, men der vil være adgangsbegrænsning, oplyser Reno-Djurs, som driver genbrugsstationerne.

Derfor opfordrer de til, at man kommer alene, holder afstand, sorterer sit affald hjemmefra, bruger egne redskaber på pladsen eller venter lidt endnu med at aflevere affald, da der er risiko for ventetid og bilkøer på grund af den store interesse for at komme af med sit affald.

I Mariagerfjord Kommune er genbrugsbutikken Resursen lukket, men genbrugsstationerne åbner med normale åbningstider. Det vil sige fra klokken 11 til 17 tirsdag og så en time længere fra onsdag, hvor man går over til sommeråbningstiderne.

På de store pladser bliver der maksimalt lukket 10 biler ind, mens der på de mindre kun må komme fem biler ind ad gangen. Det bliver håndhævet af kommunens egne folk, men det kan også blive nødvendigt med ekstra hjælp til den opgave.

- Tirsdag kan nogle af vagterne godt være fra et eksternt vagtfirma, da vi har nogle ældre medarbejdere, som vi ikke vil stille i den position. Derudover har vi været i dialog med politiet og beredskabet i forhold til de pladser, som ligger tæt på store vigtige veje, så de kan hjælpe med at undgå kødannelse, men så galt tror jeg nu ikke det går, siger Torben Ladefoged, direktør for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce