Annonce
Randers

Generelt er Alma mest populær: Men i Randers slår Nora sin populære veninde af pinden

Alfred eller Emil? Der er forskel på, hvad vi kalder vores børn i de fem kommuner, som ligger i Randers Amtsavis' dækningsområde. Foto: Jørgen Kirk
En opgørelse over de mest populære navne blandt nyfødte piger og drenge viser, at der trods alt er en vis forskel på, hvad vi rundt om i kommunerne har valgt at navngive vores nyfødte familiemedlemmer. Her giver vi dig overblikket over 2020's mest populære pige- og drengenavne i avisens dækningskommuner.

Randers: Alfred og Alma. Oliver og Nora. Malthe og Alma. Eller hvad med Emil og Merle?

Når man ser på de fornavne, som nyfødte børn ifølge Danmarks Statistik er blevet tildelt i 2020, tegner der sig på landsdækkende og regionalt plan en overordnet tendens til, at bestemte navne er særligt populære. Men kigger man lidt nærmere på statistikken, viser det sig, at vi på tværs af kommunegrænserne faktisk slet ikke er så enige om, hvad vores nyeste familiemedlemmer skal hedde.

Avisen er dykket ned i statistikkerne for, hvad de mange nyfødte piger og drenge i Kronjylland og på Djursland har fået af navne i 2020. Gennemgangen viser, at man i avisens fem dækningskommuner har fem forskellige bud på det mest populære drenge- og pigenavn.

Annonce

10 ud af 10 mulige

Overordnet set er de mest populære navne til nyfødte drenge og piger i Region Midtjylland Alfred og Alma.

Men ud af de fem kommuner i Randers Amtsavis’ dækningsområde – Randers, Mariagerfjord, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov – er der kun én kommune, der har Alma som det mest populære pigenavn. Og det er i nordjyske Mariagerfjord.

Ligeså er Alfred kun det mest populære navn i én af kommunerne - nemlig Syddjurs. I stedet figurerer der otte andre navne i de fem kommuners absolutte top.

Altså er ingen af kommunernes topnavne de samme.

Annonce

Fem kæmper om pladsen

For mens Alma generelt er det mest populære pigenavn i hele Region Midt i 2020, så indtager navnet i for eksempel Randers kun en tredjeplads.

I stedet er det her Nora, som er det mest populære navn – skarpt efterfulgt af Freja. Og dét til trods for, at Nora end ikke er på pigernes regionale top 10-liste. På drengesiden indtager Alfred også kun en tredjeplads i Randers, mens Oliver er det mest populære. På andenpladsen ligger Elias.

I Norddjurs Kommune er det navnene Emil og Merle, som er de mest populære. Tæt efterfulgt af Felix og Asta.

I Syddjurs deler Alfred sin førsteplads med Viggo, mens hele fem piger byder ind på topplaceringen: Alberte, Anna, Asta, Frida og Ida.

I Favrskov er William det klart mest populære drengenavn, mens det på pigesiden er sådan, at Ellen lige præcis har slået den populære Alma af pinden.

I Mariagerfjord, hvor Alma som nævnt bevarer titlen som det mest populære navn blandt pigerne, er Malthe det mest populære navn blandt drengene.

Statistikken viser desuden, at hvis man udelukkende ser på tværs af de fem kommuner i avisens dækningsområde, er de mest populære navne til 2020's nyfødte drenge og piger William og Alma.

Annonce
Randers For abonnenter

Parkeringskaos tvinger Nynne til at parkere ulovligt: Hun bor i det område, hvor der udskrives suverænt flest p-bøder i Randers

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mikkel klagede over 112: Vagtcentralen vil lære af episode i det randrusianske natteliv

Randers For abonnenter

Jon budgetterede med bøder, indtil han fik nok: Se kortet over hvor der er størst risiko for at få en parkeringsbøde i Randers

Randers

Tilbage i Café Blicher: Mogens overtog sin "egen"café efter 18 års fravær

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Randers FC For abonnenter

Mindst 60 millioner kroner på spil, når Randers FC på mandag er i bowlen: Sådan kan det ende i en drømmelodtrækning

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Byvandring, havnerundfart og kunst i august

Randers

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fra Stevnstrup fanget i haglstorm på autobahn

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Randers

Fuskede bilforhandlere med priserne på importerede biler? Nu skal sagkyndige hjælpe retten med at beregne værdien af 205 biler

Leder For abonnenter

Komplet hul i hovedet: Er der en voksen hjemme, der kan vække en minister, der synes at snorksove?

Podcast

Torben byggede en friskole og dræbte Ørum Skole

Annonce