Annonce
Norddjurs

Gigantisk tragt skal pryde Grenaa Havn

Tragten blev produceret som et samlesæt hos Ålsrode Smede- og Maskinfabrik, hvorefter den blev samlet direkte på havnen. Pressefoto

Grenaa: Danmarks måske største tragt er på plads på Grenaa Havn.

Med sine 13 meter i højden og en tragtåbning på størrelse med et parcelhus, er den ikke til at overse. Men hvad skal den så bruges til?

Det er det lokale firma Ålsrode Smede- og Maskinfabrik, der står bag kæmpetragten, og her fortæller administrerende direktør Brian Basse, at den skal bruges til at losse tørt løsgods som foderstoffer, sand, grus og træpiller fra skibe til lastbiler. Her skal den enorme tragt sikre, at man effektivt kan laste lastbilerne med et minimum af spild.

- Det er ikke det største emne, vi har bygget, men det er et af de helt store med en vægt på 49 ton. Vi har ikke bygget en så stor tragt tidligere, så vi har brugt meget energi på projekteringen, der i alt har krævet næsten 500 timer hos vores tekniske tegner og resulteret i 500 tegninger af tragten og alle mulige detaljer, fortæller Brian Basse og tilføjer, at selve tragten rummer 160 kubikmeter, og at selv et af de helt store vogntog med en vægt på 62 ton kan køre under den.

På fabrikken i Ålsrode har man forberedt tragten som et kæmpe samlesæt, der er transporteret til Grenaa Havn, hvor tragten samles.

- Vi har ret store forventninger til at kunne udnytte de erfaringer, vi har fået fra dette projekt, fordi vi ved, at der rundt om på havnene står mange ældre tragte, der trænger til udskiftning. Hertil kommer speditører, foderstoffirmaer og mange andre, der kunne have behov for en udskiftning af deres tragt, siger Brian Basse.

Tragten måler intet mindre end 13 meter i højden. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce