Annonce
Navne

Gitte Deleuran kæmper for de små butikker

Gitte Deleuran er medlem af Coops landsråd og arbejder for at bevare de små bukker. Her er hun fotograferet i Dagli´Brugsen i Harridslev. Foto: Annelene Petersen
Den nye formand for bestyrelsen for Dagli´Brugsen i Harridslev er også medlem af Coops landsråd.

Ved generalforsamlingen i Dagli´Brugsen i Harridslev blev Gitte Deleuran valgt til ny formand. I forvejen var hun medlem af bestyrelsen, men desuden nu på tredje år og dermed i sin anden valgperiode medlem af Coops 125 medlemmer store landsråd. Tilmed helt inde i maskinrummet, nemlig som medlem af forretningsudvalget.

Og der er ingen tvivl - det er de små butikkers vé og vel, Gitte Deleuran med betydeligt engagement kæmper for.

Derfor rimer det godt med Gitte Deleurans bestræbelser, at man i dag gerne må stille spørgsmålet, om det er vigtigt, at alle Coop-butikker giver overskud. Eller om det også må tælle, at en lille by kan bevare sin formentlig eneste dagligvareforretning.

Annonce

I et interview til bladet Samvirke understreger Gitte Deluran, at butikkerne udgør en enorm forskel for lokalsamfundet:

- For vores sammenhold, huspriserne, idrætsforeninger, spejderne, de lokale ildsjæle og alle de andre, som får støtte fra og samarbejder med vore butikker.

Det ligger Gitte Deleuran meget på sinde at få fortalt den gode historie, også helt lokalt.

Således at der inden længe kommer et stort lysskilt op ved butikken i Harridslev, hvor lokale foreninger - kirken gerne med - kan få bragt deres budskaber.

Daglig´Brugsen yder i løbet af et år tilskud til mange lokale aktiviteter. Nu bliver det muligt at få udleveret et skema, hvor man kan søge om midler.

- Det kan være alt fra 50 flasker vand til en sportsbegivenhed til et sponsorbeløb, som Gitte Deleuran siger og føjer til, at på den måde får lokale borgere nogle af de penge, de bruger i forretningen, tilbage.

Konkurrencen er hård, men Dagli´Brugsen går også utraditionelle veje. Således er der næppe mange, der véd, at nogle mindre beværtninger i Randers får deres øl leveret fra Harridslev - simpelthen fordi de store lastbiler fra bryggerierne ikke kan køre hen til stederne. Det kan varevognene fra Harridslev.

Vejen til landsrådet

Alle Coop-medlemmer kan i princippet blive medlem af landsrådet. Man skal indstilles af den lokale bestyrelse, hvilket Gitte Deluran blev for nu tre år siden. Det er også bestyrelserne, der udpeger medlemmerne.

Halvdelen af de 125 medlemmer er på valgt hvert efterår. Lige nu og frem til den 31. august kan kandidater melde sig. Man kan også blive medlem af landsrådet, hvis man er ansat i Coop.

To gange om året er alle 125 medlemmer samlet fysisk, coronatiden undtaget, og man kan være sikker på, at den øverste ledelse i Coop ikke blot deltager, men også lytter til, hvad medlemmerne melder ud.

- Det er da godt at vide, at lille Gitte fra Linde kan sidde ved siden af Lasse Bolander og blive hørt (Coops formand, red.), som Gitte Deleuran med et smil konstaterer.

Der holdes også såkaldte udviklingsmøder i landsrådet, og hertil kommer månelige møder i distrikterne, hvor de 10-12 medlemmer mødes på skift i de forskellige butikker.

Igen en oplysning, som næppe alle er bekendt med - det er faktisk landsrådet, der skal godkende Coops regnskab.

- Vi bliver taget seriøst, understreger Gitte Deleuran.

Annonce

Driver eget firma

Gitte Deleuran er vokset op i Vejle og ikke ukendt med spørgsmålet om evt. familiær forbindelse til den tidligere sygehusdirektør Preben Deleuran - den er der ikke.

Sammen med sin mand, Jacob Hald, driver Gitte Deleuran firmaet Carpetcare med kontor i Lindbjerg og med en række ansatte, der fra forskellige steder i landet kører ud og udfører det praktiske arbejde, rensning af tæpper, møbler og gardiner.

For halvandet år siden etablerede Gitte Deleuran og Jacob Hald desuden et gulvlæggerfirma ved navn Meninco.

Lidt pudsigt boede ægteparret i flere år i den nedlagte brugsforening i Lindbjerg. De seneste fire år har de ejet Linde Hovedgård, hvor der er et rigt dyrehold - galloway-kreaturer, dådyr, heste og en hund.

Kreaturerne er egentlig på job for Randers Kommune - de spiser nemlig græsset i Vorup Enge.

Carpetcare blev til på en pudsig baggrund. Jacob Hald har nemlig en onkel, der er ansat ved Ege Tæpper, og han kunne fortælle, at man ofte manglede "nogen", der kunne forestå rensning af disse tæpper. Så kort fortalt - Jacob Hald afhændede sin daværende virksomhed, og kendskab til rensning havde Gitte Deleuran fra sin tid som inspektør ved et større rengøringsselskab, hvor hun underviste nye medarbejdere.

Tilbage til Gitte Deleurans rolle i landsrådet og hendes kamp for de små butikker:

- Èn ting er, om noget virker i Kvickly - men virker det også i Dagli´Brugsen i Harridslev?

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Monsterkø på motorvejen: Trafikken lammet ved Skanderborg

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Navne

25 års jubilæum: Arkivets materiale er der for at blive brugt

Østjylland

Monsterkø på motorvejen: Trafikken lammet ved Skanderborg

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce