Annonce
Randers

Gitte blev ramt af brystkræft: Nu sætter hun og kollegerne gang i indsamling

Gitte Sørensen (yderst til højre) og hendes kolleger hos Jysk Automobil Centrum har iført sig Knæk Cancer-T-shirts for at markere forretningens opbakning om den landsomfattende Knæk Cancer-indsamling. Foto: Annelene Petersen
Jysk Automobil Centrum håber at sende 20.000-30.000 kroner til Knæk Cancer-indsamlingen.
Annonce

Randers: Medarbejderne hos Jydsk Automobil Centrum på Grenåvej i Randers bakker sammen med firmaet, de er ansat i, op om Knæk Cancer-kampagnen, der løber over hele landet i denne uge.

Og det er der én bestemt, god grund til, fortæller servicechef Allan Stender:

- En af vores kolleger fik brystkræft sidste år. Hun er på arbejde igen, men vi fik pludselig sygdommen tæt på, siger han.

Det var Gitte Sørensen, der blev ramt. Hun er 45 år, bosat i Haslund, mor til to drenge på 16 år og 19 år og kontoruddannet. Hos Jydsk Automobil Centrum arbejder hun med at indscanne biler, der skal på værksted til service eller reparation.

Lige om lidt, 5. november, er det et år siden, at Gitte Sørensen fik sin første kemobehandling mod brystkræft. Den sidste fandt sted otte måneder senere, 5. juli, og i dag er Gitte Sørensen tilbage på arbejde.

Annonce

Kemo og stråler

Gitte Sørensen fik selv mistanke om, at der var noget galt, da hun en dag i efterårsferien sidste år smurte sig i creme. Hun forsøgte at slå det hen, men endte alligevel med at opsøge sin læge.

- Han fandt faktisk to knuder i brystet. Han sagde ikke, at jeg havde kræft, men sagde, at jeg skulle videre til undersøgelse på sygehuset, fortæller Gitte Sørensen.

Mammografien bekræftede, at der var to knuder i brystet. Derefter fulgte biopsi, en MR-scanning og en CT-scanning. Undersøgelserne viste - kort fortalt - at der var kræft i den ene knude, men ikke i den anden. Desuden viste det sig, at kræften ikke havde bredt sig, men alene fandtes i den ene knude.

- Men de kunne ikke bare operere knuden væk, fordi den lå tæt på en muskel. Så jeg skulle i gang med kemoterapien, før jeg kunne blive opereret, fortsætter Gitte Sørensen.

Operationen fandt sted i Skejby, hvor Gitte Sørensen også fik sine 15 strålebehandlinger, før behandlingen var gennemført.

Behandlingen er overstået nu, og Gitte Sørensen har efterfølgende gået til genoptræning på Sundhedscentret i Randers.

Nu skal der så ske opfølgende undersøgelser hver tredje måned for at sikre, at kræften ikke bryder ud igen, fortæller Gitte Sørensen, der glæder sig over firmaets og kollegernes opbakning til Knæk Cancer-indsamlingen.

Indsamlingen er skabt i samarbejde mellem TV 2 og Kræftens Bekæmpelse, og den kulminerer med et stort indsamlingsshow på TV 2 på lørdag.

Jydsk Automobil Centrum bidrager med 25 kroner for hver værkstedsbestilling, der aftales i denne uge hos JAC i Randers og i Grenaa. Desuden med 500 kroner for hver bil, der sælges.

- Det skulle gerne ende med 20.000-30.000, håber Allan Stender.

VW på landsplan har desuden doneret seks splinternye biler til indsamlingen. De bortloddes i løbet af ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce