Annonce
Norddjurs

Gjerrild Bønnerup Friskole jubler: Slipper for bøvl med flexbus

Det bliver nu en fast bus, der kommer til at betjene den mest benyttede eftermiddagsafgang fra Gjerrild Bønnerup Friskole frem for flexbus, der var et for dyrt og besværligt alternativ. Foto: Gjerrild Bønnerup Friskole
Gjerrild Bønnerup Friskole har siden sommerferien kæmpet for at få ændret skolens mest benyttede afgang fra flexbus til fast rute, og det er nu lykkedes.

Gjerrild: På Gjerrild Bønnerup Friskole er der lettelse og glæde. Friskolen har gennem en længere periode gjort både forvaltning og lokalpolitikere opmærksomme på, at der har været udfordringer med den flexbusafgang på rute 352, som var sat ind til at køre fra friskolen til Grenaa klokken 13.42. Turen tager 24 minutter og var et alternativ til skolebus med skift til rute 214, hvor det tager eleverne 48 minutter at komme til Grenaa

Derfor var flexbuskørsel et punkt på økonomiudvalgets dagsorden. Her skulle politikerne tage stilling til, om der skulle fortsættes med det nuværende tilbud, om der skulle sættes en fast bus ind i stedet, eller om flexbussen eller flexbus-stoppestedet skulle nedlægges.

Udvalget valgte at gå med løsning to, og derfor kan friskolen glæde sig over, at der fra mandag efter efterårsferien bliver sat en fast bus ind på eftermiddagsafgangen.

Annonce

- Det er bare rigtig dejligt. Jeg sad sammen med Kim (Sørensen, skoleleder, red.), da vi fik beskeden, og jeg kunne bare se, at hans skuldre faldt ned. Han har brugt tre-fire timer ugentligt på at dirigere taxashowet, siger Vibe Bennetzen, der er formand for skolens bestyrelse.

10-12 taxaer

Problemerne i forhold til flextransporten har været flere, forklarer bestyrelsesformanden. For det første var det skolens mest benyttede afgang, hvilket betød, at 30 elever tre gange ugentligt skulle med bussen, og for det andet måtte flextransporterne på grund af af corona og afstandskrav ikke fyldes, hvilket betød, at der kom mellem 10 og 12 taxaer for at køre eleverne hjem.

Derudover blev der også brugt en masse tid på at bestille flexbuskørsel fra både forældre og skolens side, hvilket gav en masse ekstraarbejde og besvær for alle, og sidst, men ikke mindst, betød flexbuskørslen, at eleverne ikke kunne lave impulsive legeaftaler og tage kammerater med hjem fra skole.

- Alt det har vi fået løst nu, siger Vibe Bennetzen, der roser kommune og politikere for at være lydhøre.

- Vi har haft en god dialog. Jeg ville nok ønske, at vi var begyndt dialogen tidligere, så vi havde fået afklaret, om vi havde forstået tingene ens. Vi var nok heller ikke helt opmærksomme på, hvad en flexbus er, så vi har brugt unødig meget energi på det, siger hun.

Annonce

Fornuftig beslutning

Formand for miljø- og teknikudvalget, Jens Meilvang (LA), er også glad for, at der er blevet fundet en god løsning for skolen, og at der har været en god dialog parterne imellem.

- Det giver god mening, at der nu bliver sat en fast bus ind, og her må vi sige, at vi er blevet klogere af at tage ud at snakke med dem, det berører, siger han.

Udover at være den optimale løsning for skolens elever, der kommer hurtigt hjem til Grenaa med en bus, så er det samtidig den mest fornuftige økonomiske løsning for kommunen.


-Set i bakspejlet skulle vi nok have gjort det (indsættelse af fast bus, red.) fra start,

Jens Meilvang (LA), formand for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune


Budgettet for flexbus på rute 352 er opbrugt, idet der oprindeligt var afsat 47.000 kroner i budget 2020, men efter køreplansskiftet i sommer, hvor afgangen klokken 13.42 blev til en flexbusafgang, er der er sket en overskridelse, hvorved forbruget per august 2020 var på 125.000 kroner.

Norddjurs Kommune har altså ekstraudgifter hver måned på 57.000 kroner til flexbus-bestillinger, men med den valgte løsning bliver den månedlige merudgift begrænset til 12.000 kroner.

- Set i bakspejlet skulle vi nok have gjort det (indsættelse af fast bus, red.) fra start, konkluderer Jens Meilvang.

- Men nu skal vi i gang med at kigge på 2021 og se på, hvordan vi kan forkorte køretiden for skolebørnene. Vi overholder vores egne standarder, men der er nogle, der har urimelig lang køretid, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce