Annonce
Østjylland

Glæde i Laurbjerg

Et trinbræt vil ifølge borgmesteren også kunne tiltrække nye borgere til Laurbjerg, som i 2015 også fik et længe ventet lyskryds. Arkivfoto

Stor glæde over statspenge til trinbræt i Laurbjerg.

FAVRSKOV: "Jeg glæder mig til at klippe snoren."

Sådan lød det fra formanden for 'Borgergruppen trinbrættet tilbage til Laurbjerg' Birgit Liin, da hun fredag middag endelig havde tid til at kommentere nyheden om, at en forligskreds uden om regeringen har afsat 12 mio. kr. til etablering af trinbræt i Laurbjerg og Stilling ved Skanderborg. Forligskredsen bag aftalen på Christiansborg er S, DF, SF, EL og de radikale.

Birgit Liin havde fredag fomiddag en forelæsning på Aarhus Universitet, hvor hun er ansat. Kort før hun startede på den, nåede hun at høre den gode nyhed. Mens forelæsningen stod på, kunne hun se, at det væltede ind med sms'er på mobiltelefonen.

- Det er en helt fantastisk nyhed. Vi er tættere på et trinbræt end nogensinde før. Jeg glæder mig til klippe snoren - nej det er nok ministeren, der gør det, men jeg glæder mig til at sætte mig ind i toget på stationen i Laurbjerg, siger hun.

Stemmen er fyldt med samme energi og optimisme, som hun har lagt for dagen i at nærlæse de rapporter og analyser, som de seneste år er offentliggjort om et muligt trinbræt.

Annonce

Fakta Trinbræt i Laurbjerg

Prisen for åbning af trinbrættet er ifølge Trafikstyrelsen 15 mio. kr. COWI anslår i sin rapport en pris på 10,8 mio. kr.Beregninger viser, at 200 mennesker dagligt vil køre til og fra Laurbjerg med toget.

Farskov Byråd har afsat fem mio. kr. til åbning af trinbrættet. Kommunen fik i 2013 Cowi til at lave en rapport om mulighederne for, at toget igen kan standse i Laurbjerg.

Bosætning

Borgmester Nils Borring (S) glæder sig også over den gode nyhed.

- Et trinbræt i Laurbjerg vil betyde meget for bosætningen i området, hvor der en ny daginstitution, en nyrenoveret skole og gode idrætsfaciliteter. Og snart kommer vi med en lokalplan for yderligere udbygning, så det hænger rigtig godt sammen, siger han.

Efter flere år med løs snak om et trinbræt hyrede Favrskov Kommune i 2013 konsulentfirmaet Cowi til at lave en undersøgelse af mulighederne for at etablere trinbrættet. De anslog at det ville koste knap 11 mio. kr. at etablere trinbrættet. Derefter afsatte byrådet omkring fem millioner kroner til etablering af trinbrættet.

Siden har Arriva tilkendegivet, at de er interessede i at standse i Laurbjerg. Lige nu afventer man en uvildig analyse fra DTU om effekten af stationsåbningen, en rapport som er på vej på opfordring fra Dansk Folkeparti.

Tak til DF

Hverken Nils Borring eller Birgit Liin er blege for sende en venlig tanke til DF's trafikordfører Kim Christiansen, som har haft en stor finger med i spillet, om at Laurbjerg får penge til et trinbræt.

- Kim Christiansen har et godt blik for den kollektive trafk, og vi kan takke ham for, at vi er nået så langt med Laurbjerg, siger Nils Borring, om også har været i Laurbjerg for at vise DF'eren de faktiske forhold.

Nyheden om at en forligskreds uden om regeringen har afsat 762 mio. kr. til forbedring af den kollektive trafik vakte glæde mange steder i Favrskov. For ikke alene er der afsat penge til trinbrættet, der er også penge til en VVM-ungersøgelsen af anden etape af letbanen, som så kommer til både Hinnerup og Brabrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce