Annonce
Randers

Glæde på VIA Randers: Mere fremmøde giver mere trivsel og fagligt udbytte

Studerende på de videregående uddannelser kan se frem til endnu mere tid sammen med klassekammeraterne, når den tilladte andel af studerende, der må møde fysisk op på uddannelserne, stiger fra 30 til 50 pct. efter 21. maj. Foto: Inge Lynggaard Hansen
Studerende på videregående uddannelser får mere tid i klasselokalet og mindre hjemme foran skærmen i den nye genåbningsaftale. Det er vigtigt for de studerendes trivsel og faglige udbytte, fortæller campuskoordinator på professionshøjskolen VIA University College i Randers.

Randers: Genåbningsaftalen, som regeringen og de politiske partier nåede frem til natten til tirsdag, bringer glædelige nyheder til landets videregående uddannelser. Fra 21. maj hæves den tilladte andel af de studerende, der må møde fysisk op på skolen fra 30 til 50 procent om ugen.

Udsigten til flere timer i klasselokalet og færre timer hjemmefra bag skærmen for de studerende vækker begejstring på professionshøjskolen VIA University Colleges Campus Randers.

Annette Rosenkilde Jensen, der er campuskoordinator og uddannelsesleder på VIA Randers’ sygeplejerskeuddannelse, kalder det fysiske fremmøde væsentligt for både de studerendes trivsel, men også faglige udbytte – ikke mindst på en professionsbacheloruddannelse som VIA Randers' uddannelser, hvor praktisk undervisning er en stor del af uddannelsen.

Annonce

- Når vi uddanner til praksis, er der nogle elementer i uddannelsen, man ikke kan arbejde med online, så det er rigtig positivt, at de studerende kommer ind nu. Det er vi meget tilfredse med på Campus Randers, siger hun.

Studerende glæder sig

Tilfredsheden med mere fremmøde er også til at mærke på gangene på VIA Randers. Sofie Sall og Anne Lindkvist læser på sygeplejerskeuddannelsen på 5. semester og glæder sig over, at der ligger mere tid på skolen i kortene.

- Det giver bare noget mere kvalificeret undervisning, når der også er det sociale i at møde op. Det har været udfordrende med online-undervisning, siger Anne Lindkvist.

Sygeplejerskestuderende Anne Lindkvist været bekymret for det faglige udbytte af undervisningen, der er foregået online, på grund af det manglende sociale samvær i klasselokalet. Foto: Søren Ladefoged

- Det kommer til at give lidt mere at stå op til, for motivationen for uddannelsen er faldet lidt her under lockdown, fortæller Sofie Sall.

Udover det rent faglige er det for både Sofie Sall og Anne Lindkvist også det sidste semester i deres uddannelse, hvor der er mulighed for kammeratskab med de medstuderende.

- Vi står over for at skulle i praktik på næste semester og skal så tilbage for at skrive bachelor, og så er vi færdige. Så det er sidste semester med muligheden for at være sociale, siger Anne Lindkvist.

Sofie Sall læser til sygeplejerske på VIA University College Campus Randers og glæder sig over den aftale, der natten til torsdag, sikrer mere fysisk fremmøde for studerende på videregående uddannelser.
Annonce

Ingen online-eksamen

På VIA Campus Randers er man allerede i gang med planlægningsarbejdet for at imødekomme det øgede fysiske fremmøde og sørge for, at det forløber i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger, forklarer Annette Rosenkilde Jensen. Og så skal der indhentes lidt af det forsømte i online-perioden.

- Vi har planlagt ekstra undervisning, og så er der en del undervisning, der har været skubbet, som vi har mulighed for at afvikle nu.

Mange af de studerende står over for en eksamensperiode, og selvom ikke alle studerende kan møde ind samtidig endnu, så forventer man, at eksamenerne bliver afholdt med fysisk fremmøde, forklarer Annette Rosenkilde Jensen.

- Vi kan fint afholde fysiske eksamener efter de her udmeldte procentsatser, for ikke alle studerende er til eksamen samtidig. Det bliver ikke en udfordring og kommer til at foregå i overensstemmelse med anbefalinger og retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce