Annonce
Debat

Gl. Estrup og det, de kan, er uundværligt for os

Foto: Jørgen Vest Rasmussen
Annonce

Læserbrev: Opfordring til ny fireårig driftsbevilling (på 1,5 millioner/år), der ellers står til at udløbe med udgangen af 2020.

Jeg skriver som en af de lærere i nærområdet, der benytter Gl. Estrup, deres formidlere og deres læringsrum flittigt i undervisningen.

Jeg bor med min familie i Ørsted og arbejder i overbygningen på Auning Skole. Min fineste opgave er at formidle verdens, Danmarks og lokalområdets historie. Vores elever skal kende deres lokale historie og se, at de er historieskabte og historieskabende. Jeg vil gerne have, at de får et positivt og konstruktivt forhold til udviklingen af deres område.

Vi har brug for unge mennesker, der lærer at holde af deres egn og se mulighederne for et godt liv her. Vi skal være medvirkende til, at de passer godt på dem selv og deres område.

Det er meningen, at vi skal være en åben skole og give eleverne mangfoldige oplevelser. Det er Gl. Estrup vores vigtigste samarbejdspartner for.


Vi har brug for unge mennesker, der lærer at holde af deres egn.


I det seneste skoleår har jeg og mine kolleger været til workshop om demokratisk medborgerskab i Riddersalen, vi har deltaget i udgravningen af herregårdens gamle teglværk, vi har været til utallige historiske formidlinger, særlige arrangementer og aktiviteter i og omkring herregården. Til temauger, valgfag og idrætsdage bruger vi Gl. Estrup.

Jeg tror på, at formidlingen og oplevelserne er med til at danne vores børn og unge og med til at gøre dem historiebevidste. På Gl. Estrup formidles kildekritik og historiebrug, som er vigtige redskaber til at gennemskue, hvem der forsøger at påvirke én og med hvilket formål, for eksempel på de sociale medier. Vores unge mennesker står stærkere med det, Gl. Estrup er med til at skabe et godt læringsmiljø omkring.

På tirsdag skal jeg til Gl. Estrup med 7. c, som lige er sammenbragt fra fire forskellige fødeskoler. Vi skal gå derud (bevægelse og motion), deltage i en tre timers formidling med aktiviteter om 1700-tallet, stavnsbånd og oplysningstid (læring om værdier og grundlag for demokrati), hygge os i haven (der giver sammenhold i en ny sammenbragt klasse), inden vi går tilbage til skolen igen og efterfølgende arbejder videre med historien og nyder godt af de fælles oplevelser, vi har fået.

Jeg glæder mig rigtig meget til dagen, og jeg håber, at jeg og alle mine kolleger på Djursland kan få lignende oplevelser mange år frem.

Vi kan ikke undvære Gl. Estrup og alt det, vores samarbejde med deres dygtige formidlere giver os. Derfor opfordrer jeg på egne og Djurslands vegne til, at driftsbevillingen vedtages igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce