Annonce
Navne

Gl. Estrup summer af bridge for børn og unge

Der er dyb koncentration om spillet her i teltet for begyndere. Det er den ni-årige Anna  Møller Heilsen til venstre i billedet. Foto: Pernille Bruun Poulsen
Små 30 deltagere fra hele landet er med i Dansk Skolebridge Forenings sommercamp.

GL. ESTRUP: Hele denne weekend summer Gl. Estrup af unge mennesker, der er med på Dansk Skolebridges Forenings sommercamp. Små 30 deltagere fra hele landet er med, og formålet er ud over det sociale samvær at blive dygtigere til at mestre spillet.

Til det formål har man hjælp af frivillige instruktører, og blandt dem er en professionel bridgespiller, den 31-årige Dennis Bilde.

Deltagerne er delt op i to hold, det ene for absolut uøvede, det andet for mere rutinerede. Faktisk er alle12 på dette hold med i bruttotruppen til juniorlandsholdet.

Annonce

Leder af lejren er formanden for Dansk Skolebridge Forening, Morten Bilde. Som navnet antyder er han far til den professionelle bridgespiller. At Gl. Estrup er valgt som hjemsted, er ikke uden sammenhæng med, at formanden for museets bestyrelse, Anna von Lowzow, Estruplund, der selv er aktiv bridgespiller, er i bestyrelsen for Dansk Skolebridge Forening.

Far og søn, Dennis (til venstre)  og Morten Bilde, er centrale aktører på sommercampen. Foto: Pernille Bruun Poulsen

De unge mennesker ankom fredag eftermiddag og spillede straks efter bridge i et par timer. Det fortsatte de med i løbet af aftenen, og vi må godt røbe, at de fleste først kom til ro ved 2-tiden natten til lørdag. Derpå gik det igen løs med instruktion og spil, inden en tur til Norddjurs Golfklubs baner ved Allingåbro, og i dag, søndag, afrundes arrangementet med en regulær turnering.

Undervejs er de unge mennesker blevet sat ind i Gl. Estrups historie og har fået en rundvisning. Overnatningen sker i de to væksthuse, i telt eller for nogles vedkommende i det fri.

En familietradition

En lille snak med nogle af deltagerne viser, at der i flere tilfælde er tale om en tradition i familien for at spille bridge.

Den yngste deltager, Anna Møller Heilsen fra København, er kun ni år. Hun har spillet lidt tidligere, blandt andet med farmor og farfar i deres sommerhus.

- Men kun for hyggens skyld, som Anna siger.

Anna Møller Heilsen og Tobias Jensen er med på holdet for uøvede. Foto: Pernille Bruun Poulsen

En anden fra holdet for uøvede, Tobias Jensen, 14  år og fra Mårslet, har, som han selv siger, kun spillet i 20-30 minutter, da vi taler med ham.

Tobias blev gjort interesseret i bridge gennem en skolekammerat, og de er nu tre klassekammerater, der er med på lejren.

Viktor Kolding, 18 år, kommer fra Slagelse, hvor han til daglig har fuldtidsjob med at køre sofaer rundt til kunder i hele landet for firmaet Sofacompagniet.

Viktor har kun spillet bridge, fra han var 16 år, men allerede sikret sig en plads i bruttotruppen til det danske juniorlandshold. Det var hans far, der fik sønnen gjort interesseret i spillet og sendte ham og en fætter på sommerlejr. Siden er fætteren dog hoppet fra igen.

På hold med Viktor er også Amalie Bune, 17 år, bosat i Greve, men til daglig elev på Niels Brocks Handleskole i København.

Amalie Bune har hentet sølv ved EM. Her er hun sammen med Viktor Kolding, der også er med i juniorlandsholdets bruttotrup.  Foto: Pernille Bruun Poulsen

Amalie har spillet bridge, fra hun var syv-otte år og repræsenteret Danmark både EM og VM. Hun kom hjem i 2019 med en sølvmedalje ved EM i Norge og skal i ilden for Danmark igen ved EM i 2022, formentlig i Grækenland.

Annonce

Den professionelle

Den professionelle bridgespiller Dennis Bilde har levet af at spille bridge, siden han var 24 år. Han spiller ved turneringer verden over, altid med den samme makker, som er en argentinsk mand.

- Vi mødes simpelthen i de lande, hvor vi skal spille, forklarer Dennis Bilde, der med sin blotte tilstedeværelse er en ekstra grund for deltagerne til at være med ved sommercampen på Gl. Estrup.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce