Annonce
Randers

Glarbjergvej-området og Jennumparken er igen havnet i det dårlige selskab

Glarbjergvej-området er sammen med Jennumparken igen havnet i uheldigt selskab. Arkivfoto: Annelene Petersen

Findes der ghettoer i Randers? Det spørgsmål har ivrigt været debatteret, siden man i 2010 første gang lancerede den såkaldte ghettoliste. Nu ser det ud til, at den debat kan blusse op igen.

Annonce

Randers: Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er blevet enige om nye regler for familiesammenføring. Aftalen indebærer blandt andet, at bosatte i bestemte boligområder ikke kan få deres ægtefælle til landet. To af de i alt 40 områder ligger i Randers, viser en indsigt DR Nyheder har fået.

Det drejer sig om Glarbjergvej-området, der før har huseret på den meget omdiskuterede ghettoliste, samt Jennumparken, der i 2013 var tæt på at havne på selv samme liste, men lige akkurat klarede frisag.

Annonce

Ghetto eller ej?

Den nye liste med de 40 boligområder er ikke en opdatering af den allerede eksisterende ghettoliste, og Glarbjergvej-området og Jennumparken har således ikke officielt fået ghettostemplet.

Statsministeren blæste i sin nytårstale til angreb mod ghettoerne i Danmark, og da Inger Støjberg (V) i går kommenterede den nye aftale, omtalte hun den da også netop som et opgør med ghettoerne.

- Vi ønsker at bryde ghettoerne ned. Og vi ønsker, at man netop skal flytte hertil og bidrage, og så nytter det altså ikke noget, hvis man kommer hertil med dårlige forudsætninger både sprogligt og arbejdsmæssigt og flytter ind i et ghettoområde, forklarede Inger Støjberg til DR Nyheder.

Glarbjergvej-området blev i 2014 pillet af ghettolisten, og Jennumparken undgik at havne på den officielle liste. Den nye aftale afslører dog med al tydelighed, at de to boligområder stadig befinder sig lige på grænsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce