Annonce
Syddjurs

Glasmuseet får en æblelund: Bruger corona-krisen positivt

Glashaven på Glasmuseet Ebeltoft blev indviet i 2010. Den holdes ved lige af en håndfuld frivillige haveentusiaster. Mens coronakrisen har lukket museet for besøgende, er Grethe Hale og Jørn Bech, to af museets frivillige, i fuld gang med at plante en lund af paradisæbletræer. PR-foto: Glasmuseet
Mens Glasmuseet Ebeltoft har corona-lukket, vokser en lund af paradisæbletræer frem i museets have, plantet af frivillige kræfter.
Annonce

EBELTOFT: I det lukkede museums have udnytter et par frivillige forårsvejret til at plante en paradisæblelund med støtte fra Glasmuseets Venner. Glashaven, som den kaldes, bliver med tiden til en blomstrende æblelund med forskellige sorter af paradisæbletræer.

Lunden indgår i fejringen af havens 10-års jubilæum, som museet håber at kunne markere senere på sommeren.

Glasmuseet Ebeltoft blev etableret i 1986 på initiativ af en gruppe ildsjæle, der ønskede at dele deres passion for glas med omverdenen.

Museet er en selvejende, fondsdrevet institution med det formål at udbrede kendskabet til moderne, international glaskunst. Glasmuseet er på 34 år blevet et af de betydeligste museer i verden indenfor sit felt og klarer sig stort set uden statsstøtte, men med uundværlig hjælp fra sponsorer, frivillige hjælpere og indtægterne fra de godt 35.000 gæster, der årligt lægger vejen forbi.

Glasmuseet er lige som landets andre kulturinstitutioner hårdt presset af coronakrisen. Derfor er al støtte, stor som lille, velkommen. Blandt dem, der tegner eller gentegner nyt årskort, trækkes der lod om et glasæble af Jean Thébault. Årskortet kan bestilles ved at sende en mail til museet. PR-foto: Glasmuseet
Annonce

Støtte er velkommen

Derfor er museet også ekstra presset under den nuværende corona-krise.

- Det er ingen hemmelighed, at vi lige nu har brug for al den hjælp, vi kan få. Skulle nogen derfor have lyst til at støtte museet, vil vi med stor tak tage imod enhver, der ønsker at tegne eller gentegne årskort til museet allerede nu, siger museets konstituerede direktør, Jan Frandsen i en pressemeddelelse.

Blandt dem, der tegner nyt årskort, trækkes lod om et glasæble designet og fremstillet af Jean Thébault i museets værksted.

En dato for havejubilæet vil blive offentliggjort på glasmuseet.dk og Facebook snarest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce