Annonce
Randers

Glimmer- og konfetti-drømme går i opfyldelse: - Jeg glemmer nogle gange, at jeg bare er praktikant

Karoline Holmboe valgte bevidst en mindre virksomhed til sin praktiktid, fordi hun ville få lov til at prøve mere og bruge sin kreativitet. Pressefoto: Dania
Siden Karoline Holmboe så virksomheden Party In A Box i Løvens Hule på DR, har hun drømt om at arbejde der. Nu lever hun drømmen ud som praktikant.

Randers: Tiden går pludselig i slowmotion på vej op ad rulletrappen i Bruuns Galleri i Aarhus en dag i december. For enden toner pop-up-butikken fra Party In A Box frem for Karoline Holmboe og kæresten. Og for enden af rulletrappen står Trine Hansen, der har startet virksomheden. Kæresten giver Karoline en albue i siden og hvisker: ’Nu er det nu’.

- Jeg har lært, at man godt må være lidt pushy og gå efter det, jeg gerne vil. Så jeg gik selvfølgelig hen og snakkede med Trine (Hansen, red.), og det endte med, at jeg fik praktikplads her ved Party In A Box, smiler Karoline Holmboe og slår ud med armene i showroomet i Egå.

Hellere lille end stor

Da Karoline Holmboe så virksomheden og direktør Trine Hansen i ”Løvens Hule” på DR, erklærede hun, at dén virksomhed ville hun gerne i praktik i, når hun læste til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers. Indtil videre lever konfettirør, ballonguirlander og glimmervimpler fuldstændig op til forventningerne for den 24-årige Randers-studerende.

- Jeg valgte bevidst en mindre virksomhed, fordi jeg får lov til at have alle hatte på fra lagerstyring til indkøbsmøder. Jeg lærer alle processer at kende, så mine forslag til markedsføringen passer ind i det, der foregår i virksomheden, siger Karoline Holmboe, der frygtede en plads i en stor virksomhed. Hun ville nemlig ikke i en stor virksomhed og få standardopgaver alene i marketingafdelingen.

- Jeg nyder at være på en arbejdsplads, hvor jeg ikke ”bare” er praktikant. Jeg bidrager, og jeg kan noget, som ingen andre kan. Nogle gange glemmer jeg, at jeg er praktikant, fortæller hun.

Annonce

Designmanual og tunnelsyn

I sin praktik står Karoline Holmboe for nyhedsmails, virksomhedens Pinterest-konto og har lavet en designmanual for virksomhedens visuelle identitet, da det ikke fandtes for den fire-årige virksomhed.

- Designmanualen lærte jeg at lave på studiet, men vi ville så have den som en bog, hvilket er meget mere omstændigt at lave, end jeg troede. Men det har jeg jo så lært af, forklarer Karoline Holmboe med et smil.

Lige nu skriver hun på sin praktikopgave, og til januar skulle hun gerne være færdiguddannet som markedsføringsøkonom.

- Jeg vil helst ikke lægge en plan for, hvad der så skal ske, for min værste frygt er at få tunnelsyn på den plan og overse de fede muligheder, der byder sig. Det har jeg gjort før, så om jeg vil læse videre eller arbejde, må fremtiden vise, slutter hun.

Praktikken varer typisk tre måneder i slutningen af studiet, der tager to år.

Fakta om praktik

Hvert år er cirka 900 studerende i praktik i det private erhvervsliv

Praktikperioden er obligatorisk

Længden af praktik er forskellig fra uddannelse til uddannelse; markedsføringsøkonomer er i tre måneders praktik, handelsøkonomer er i otte måneders praktik, og de studerende på optometri er i samlet 1½ års praktik.

Før corona valgte 150 studerende hvert år at tage praktik i udlandet. Det var f.eks. i Vietnam, Spanien, Bulgarien, Holland, Norge og USA.

Viden i Randers Amtsavis

Viden i Randers Amtsavis er skrevet af et panel af kommunikationsansvarlige på ungdoms- og videregående uddannelser med mere i Randers.

Panelet består af:

  • Annemarie Stoltenborg, Paderup Gymnasium
  • Linda Handrup, Randers HF & VUC
  • Christina Oehlenschläger og Lise Bitsch Holm, Randers Statsskole
  • Lone Vestergaard Andersen og Hanne Duus, Via University College
  • Ulrik Vosgerau, Tradium
  • Anne-Mette Gyldenløv, Erhvervsakademi Dania
  • Morten Skivild, Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers
  • Kasper Lydik Almst, Randers Social- og Sundhedsskole
Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce