Annonce
Navne

God interesse for nye menighedsråd

Sct. Mortens Kirke, som et delvis fornyet menighedsråd nu skal værne om.  Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Vi bringer her navnene på de valgte fra fem bykirker i Randers.
Annonce

Overalt i landet var der valgforsamlinger tirsdag aften med det formål at få opstillet en liste over personer, som vil være med i menighedsrådsarbejdet i de kommende fire år.

Vi bringer i dag resultatet fra følgende sogne: Sct. Mortens, Sct. Clemens, Skt. Andreas, Sct. Peders og Enghøj.

Tilslutningen til møderne oversteg forventningerne, melder flere. Således var der 47 fremmødte i Sct. Mortens Sogn, 54 i Sct. Clemens Sogn og hele 62 i Sct. Peders sogn. Der var ellers en vis frygt for, at den aktuelle coronakrise kunne betyde, at en del - især ældre - ikke ville møde op.

Antallet af medlemmer varierer fra sogn til sogn. Efter en ændring er det alene antallet af folkekirkemedlemmer og ikke det samlede antal beboere i sognet, der afgør antallet af medlemmer. Af den årsag skulle der således vælges ét medlem mindre til menighedsrådet i Sct. Clemens sogn denne gang.

Det skal understreges, at hvis der inden den 13. oktober melder sig opstillingsberettigede, der ønsker en ny liste etableret, vil der skulle holdes kampvalg til november. Det er dog den almindelige forventning, at de personer, der blev valgt tirsdag aften, også vil være dem, der tiltræder arbejdet den første dag i det nye kirkeår, hvilket vil sige første søndag i advent.

Et par steder blev det i øvrigt nødvendigt med lodtrækning, da to kandidater havde opnået lige mange stemmer.

Annonce

Resultaterne

I Enghøj Sogn er følgende valgt:

Jette Villumsen, Gunnar Ibsen, Oluf Kjærgaard, Ena Ludvigsen, Peder Skipper, Iben Jensen Ludvigsen, Asta Ibsen, Mette Haugaard, Solveig Machon og Lizzie Mygind.

Suppleanter blev Kristian Degnbol og Bodil Larsen. Her er der kun to gengangere fra det nuværende menighedsråd, nemlig Jette Villumsen og Oluf Kjærgaard. Alle øvrige er nyvalgt.

Antallet af medlemmer er uændret 10.

I Enghøj Sogn genopstillede formanden, Søren B. Henriksen, ikke, så her skal findes en ny.

I Sct. Clemens Sogn er følgende 11 valgt:

Trine Brüner, Hanna Broadbridge, Stig Hedegaard Kristensen, Simon Ø. Simonsen, Maiken Bang, Inge-Lise Gjøtrup Krebs, Christian Møller Nielsen, der er nyvalgt, Annette Hedegaard, Ulla Hansen, Inge Krøjgaard og Else Marie Brandborg.

Her den nuværende formand, Hanna Broadbridge, blandt de genvalgte.

Suppleanter blev: Emma Højmark, Maria D`Àndrea, Anne Glavind og Elisabeth Paludan-Müller.

I Sct. Peders Sogn er følgende 11 valgt:

Bent Sørensen, Jytte Jensen, Freddy Jensen, Carsten Olsen, Liselotte Rasmussen, der er nyvvalgt, Lene Kjølner, Benedikte Sinkjær Jarlstrøm, der er nyvalgt, Jørgen Birkelund, Ole Korshøj Andersen, også nyvalgt, Kasper Laursen og Lars Thygesen.

Suppleanter blev: Hanne Sørensen, Anne-Mette Lockwood, Gitte Strangholt, Anne Havmøller, Helle Tina Abildgaard og Hilda Scriver.

Formand her er nu Bent Sørensen, der er genvalgt til menighedsrådet.

I Skt. Andreas Sogn valgtes disse otte medlemmer: Marianne Deichmann, der er nuværende formand, Julie Ballegaard, Carina Dahl, der er nyvalgt, Henrik Jensen, Arne Outzen, Birgitte Deichmann, der er nyvalgt, Lene Laursen og Susanne Hoffmann.

Per Demming er suppleant.

I Sct. Mortens Sogn er der tre nye ud af uændret 11 medlemmer. Valgt er: Merete Nissen, der er den nuværende formand, Jesper Bjerre Jakobsen, Bente Baunsgaard, Birgit Svarre, der er nyvalgt, John Bøgelund, Otto Holdgaard, Grethe Andersen, Ian Møller, Peter Andersen, Margit Johansen, nyvalgt, og Gurli Lautrup, ligeledes nyvalgt.

Vi bringer i de følgende dage navne på andre nyvalgte menighedsrådsmedlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce