Annonce
Østjylland

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Der har været meget at juble over for AC Horsens i den seneste tid med masser af sejre, men til den kommende sæson bliver spillerbudgettet skåret ned med mindre, det lykkes at finde nogle ekstra penge. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Ud over førstepræmien for at vinde pulje, kommer der ekstra mange tv-penge på grund af en høj placering og en stribe sejre.
Annonce

Horsens:  AC Horsens sikrede sig med 3-2 sejren over Hobro i onsdags førstepladsen i nedrykningspuljen. Det udløser en kontant præmie på en rund million kroner.

Manager Bo Henriksen blev efterfølgende spurgt, om det gav råd til at hente flere spillere til den kommende sæson.

- Det kan jeg ikke svare på. Det må I spørge nogle andre om, lød meldingen fra Bo Henriksen.

Det er AC Horsens' bestyrelse, der sidder på pengekassen, men formand Bo Pinholt er forsigtig i sine udmeldinger.

- Der skal ikke være tvivl om, at vi gør alt for at finde ekstra penge til at investere i spillertruppen, men vi er også økonomisk ansvarlige, og hvis vi finder nogle penge, så holder vi det internt, siger Bo Pinholt.

Han slår fast, at manager Bo Henriksen fik et budget for 2020 allerede før nytår, og det bliver der som udgangspunkt ikke ændret på, med mindre det lykkes at finde nogle ekstra penge.

- På den måde er der helt ro på i AC Horsens. Alle kender betingelserne, og jeg er sikker på, at vi får et stærkt hold til den kommende sæson, siger formanden.

Annonce

Stor tiltro til Bo Henriksen

AC Horsens har med det nuværende budget 20 spillere på kontrakt inklusiv to målmænd til den kommende sæson, men der skal også sælges spillere for at budgettet hænger sammen. AC Horsens har blandt Jeppe Kjær, som mange klubber jagter, og hvis et eller flere spillersalg udløser flere indtægter, end der er budgetteret med, kan Bo Henriksen geninvestere dem i spillertruppen.


Der skal ikke være tvivl om, at vi gør alt for at finde ekstra penge til at investere i spillertruppen, men vi er også økonomisk ansvarlige, og hvis vi finder nogle penge, så holder vi det internt.

Bo Pinholt


- Vi har stor tiltro til, at Bo Henriksen træffer de rigtige beslutninger i forhold til truppen. Det har han vist store evner til i de seneste mange sæsoner. Han har valgt at hente to nye spillere ind til den kommende sæson. Han kunne også have valgt at forlænge kontrakten med nogle af de spillere, der har udløb. Det er hans beslutning, og den bakker vi op, siger Bo Pinholt.

Det er blandt andet rutinerede Peter Nymann, der har kontraktudløb efter denne sæson, ligesom AC Horsens siger farvel til Ayo Okosun, der er lejet i FC Midtjylland. Erhan Masovic, der er lejet i Club Brugge. James Gomez har også kontraktudløb i lighed med Oliver Drost og Matthias Præst.

Annonce

Ni kampe med stor sejrsbonus

AC Horsens har ud over millionpræmien for at vinde nedrykningspuljen også udsigt til gode tv-penge ved næste afregning.

Klubben er sikker på minimum at slutte på 8. pladsen. AC Horsens har haft overlevelse som det helt store mål gennem hele sæson. Det ville i yderste konsekvens være at slutte på 11./12- pladsen og så vinde den afgørende playoffkamp om at blive oppe, men AC Horsens har i forhold til tv-pengene budgetteret med en lidt højere placering.

Der er dog ingen tvivl om, at AC Horsens kommer til at få flere tv-penge end forventet, da tv-afregningen blandt andet indeholder en større sejrsbonus ud over et fast beløb til alle klubber og penge efter tv-stationernes valg. Oven i sluttede AC Horsens grundspillet af på 8. pladsen, og nu bliver placeringen minimum gentaget efter gruppespillet og Europa Playoff.

En sejr i Superligaen udløser 175.000 kroner, mens uafgjort giver 65.000 kroner. Med seks sejre og tre gange uafgjort i de seneste ni kampe er der alene inde på grønsværen hentet 1.440.000 kroner på den konto.

Til gengæld har AC Horsens ikke haft adgang for tilskuere på Casa Arena på grund af corona-krisen. Der er også ekstra udgifter til ugentlige corona-tests af spillerne.

Fra den kommende sæson træder den nye tv-aftale, der samlet har en højere værdi end den nuværende, i kraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce