Annonce
Mariagerfjord

Gode ideer fra borgerne ønskes: Hvordan kan vi hjælpe den vilde natur?

- Hvordan kan vi hjælpe den vilde natur, spørger natur-eksperter i Mariagerfjord Kommune borgerne. Foto: Mariagerfjord Kommune
Borgere i Mariagerfjord kan nu komme med forslag til, hvordan man kan hjælpe den vilde natur.
Annonce

Mariagerfjord: Insekterne dør i hobetal omkring os. Kan du huske bare for få år siden, hvor meget, du måtte rense din forrude i bilen efter en køretur om sommeren? Nu er bilruderne rene, men naturen lider.

Mariagerfjord Kommune har natur-eksperter tænkt sig at gøre noget ved problemet ved at hjælpe de planter og dyr, der savner levesteder i den danske natur. Og til det beder de borgerne om hjælp.

Biolog Anders Horsten og miljøvejleder Inger Taylor inviterer nemlig borgerne i Mariagerfjord Kommune på opdagelsestur i den vilde natur omkring Hobro.

- Mange planter og dyr, som engang var helt almindelige i den danske natur, har det svært. De har akut behov for flere levesteder, hvis de skal overleve på sigt. Den opgave har vi snuppet i Mariagerfjord Kommune. Vi kan bare ikke gøre det alene, siger miljøvejleder Inger Taylor.

Kommunens naturfolk lægger vægt på, at inddrage borgernes ideer og synspunkter i arbejdet med at skabe en mere mangfoldig natur.

- Vi biologer har naturligvis en masse faglig viden om, hvad der gavner den vilde natur. Men vi tror på, at alle har noget at bidrage med, når det gælder om at hitte på nye ideer til, hvad vi kan gøre sammen og hver for sig. Derfor inviterer vi borgerne på tur og slår ørerne ud, siger Anders Horsten.

Annonce

Unik naturoplevelse

Lørdag 19. september klokken 10-13 kan alle interesserede opdage den spændende natur, der kribler og krabler og spirer og gror ved Hobro. Turen byder på en unik naturoplevelse og en masse viden om, hvordan man kan være med til at passe på naturen og skabe levesteder for planter og dyr.

Turen går blandt andet til grusgraven i Hobro, hvor kommunen har et frugtbart samarbejde med virksomheden Knauf.

Oplevelsestur 19. september

Lørdag 19. september mellem klokken 10 og klokken 13 er der oplevelsestur med kommunale natur-eksperter.

Alle interesserede skal blot møde op ved den store grusplads på hjørnet af Havrevænget og Hadsundvej i Hobro Nord.

Turen er på fem kilometer i kuperet terræn, så det er en god ide at huske godt fodtøj.

Biolog Anders Horsten og miljøvejleder Inger Taylor er med på turen.

Videre til et endnu et godt samarbejde om naturstien på golfbanen og derfra til en del af Panorama-ruten, hvor der går kreaturer hele året og leger urokser. Det er nemlig med til at sikre en varieret og artsrig natur.

På turen kan man også høre om et natursamarbejde ved Hodals Bæk med Odamsgård, som er et socialpædagogisk uddannelses- og bosted.

- Vi håber, at borgerne kommer med en masse gode ideer til at gøre vores kommune til et bedre sted at bo og leve for sjældne dyr og planter. De ideer kan nemlig bidrage til, hvordan Mariagerfjord Kommune vil arbejde med at styrke biodiversiteten i de kommende år, slutter Anders Horsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Serierækkerne officielt slut for i år: Løsning sikrer flere lokaler klubber oprykning

Annonce