Annonce
Rejser

Gode råd til succes på mikroeventyret

Maria Rømer har mange års erfaring med at færdes i naturen. Ikke desto mindre har hun stor forståelse for, at det kan være grænseoverskridende at tage de første skridt ud i det blå. Her deler hun ud af sine råd til en god oplevelse.
Annonce
Annonce

1 Gør det nemt og overskueligt

Gør projektet overskueligt. Start i det små. For eksempel ved at bestille takeaway eller lave en madpakke, som du kan tage med og spise i det fri.

Hvis du skal lave bål, behøver du ikke at starte med tændstål og birkebark. Det er o.k. at medbringe tørt brænde og tændbriketter, så det lykkes i første forsøg.

Annonce

2 Hav en plan B i baghånden

Hvis du planlægger at holde familiefrokost eller fødselsdag i det fri, så forbered folk på forhånd, så de medbringer passende tøj til årstiden. Og hav gerne en plan B, så I kan komme i tørvejr, hvis det bliver nødvendigt.

Plan B er altid et godt alternativ. Det gælder også, hvis man kaster sig ud i at overnatte i naturen. Start med at sove et sted, hvor du har mulighed for at gå indenfor eller køre hjem. På den måde kan det føles mere trygt.

Annonce

3 Det mest nødvendige udstyr

Lad være med at købe dig fattig i udstyr. Start med at låne eller leje det mest nødvendige. Lær af dine fejl og succes, på den måde finder du ud af, hvad du har brug for, for at gøre det til en god oplevelse.

Har du besluttet dig for at sove i det fri, er det vigtigt med en sovepose beregnet til årstiden og et liggeunderlag. Uldundertøj er et godt udgangspunkt, men sørg for ikke at have for mange lag på, for så bliver det sværere for kroppen at varme soveposen op.

Sørg for at spise og tisse af, inden du lægger dig. Er du en rigtig frossenpind, så lav et par øvelser, inden du lægger dig i posen. Man kan også fylde en vandflaske, der kan tåle varmt vand, og have den liggende i fodenden.

Hav det sjovt. Det er meningen med det hele. I naturen kan man koble helt af og være til stede i nuet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Linsen fra linjen: Se Randers FC's målfest i billeder

Annonce