Annonce
Randers

Godt at komme ud igen: Liv, leg og leben i Tronholmparken

Der kom hurtigt røde kinder på familien Fredsøe, der fik prøvet alle redskaberne af i Tronholmparken.  Foto: Jacob Lerche
Selv ikke en bidende kold vind kan holde børnefamilierne indendørs, når det nu er muligt at være lidt flere på byens pladser og i parker. Tronholmparken er med de mange legeredskaber, parkour-udstyr, trapper, sten og løbeunderlag blevet et yndet sted for fysisk udfoldelse for både store og små i weekenden.

Randers: Siden Danmark så småt åbnede op for samfundet igen 1. marts er Tronholmparken i Randers  blevet et flittigt udflugtsmål for børnefamilier, unge og ældre. Her gåes der tur med hunden, løbes med kammeraterne eller der klatres på redskaber, løbes på fly-vinger, balanceres på tov, gynges, hoppes på trapper og ja, i det hele taget hygges med fysisk aktivitet.

Lørdag var der flot vejr, men en bidende kold vind tvang temperaturen ned, så der var god brug for huer, handsker og en varm jakke. Kulden afholdt nu ikke folk fra at tage i Tronholmparken, hvor vi mødte en familie fra Langå, der havde et ærinde i byen og så sluttede af med fri leg på det grønne område.

- Det er bare på med handskerne, så vi ikke skal være bange for at røre ved redskaberne, og så afsted. Mor derhjemme skulle også lige have ro til at lave noget arbejde, kommer det fra Carsten Fredsøe, der har taget børnene, Isabella på 10 år og Mads på 12 år, med på tur.

Der gik ikke lang tid, så havde alle tre røde kinder. De hoppede, legede tagfat og kravlede i redskaber, så man blev helt forpustet bare af at se på dem.

- Det er dejligt at få rørt sig, kommer det fra den 12-årige, inden han er væk igen.

Det er dejligt at komme ud at brænde lidt krudt af, mener søskendeparret Isabella og Mads Fredsøe. Foto: Jacob Lerche

Børnene har far med til det hele. Han holder sig ikke tilbage med at lege med.

- Ja, det gælder jo om at få brændt noget krudt af. Det er godt for os alle, men det er nu sjældent, at vi er her. Men ellers er vi meget ude hjemme i Langå, siger han.

Annonce

Brændt energi af

Ulrik Hedegaard fra Auning har sine to drenge, Toke på 11 år og Oscar på fem år med. De havde købt fodboldstøvler først, og sluttede så af med at bruge anlægget lidt og få brændt noget energi af. Mens drengene hverken vil tale med avisen eller er vilde med at blive fotograferet, så forklarer Ulrik Hedegaard gerne, hvorfor de er her:

Auning-familien med far Ulrik Hedegaard og børnene Toke og Oscar havde været i Randers for at købe nye fodboldstøvler til sæsonen, og derefter var der fri leg i Tronholmparken. Foto: Jacob Lerche

- For at få rørt os lidt. Vi kommer her vel en gang om året og havde ikke skænket det en tanke, at der måske var mange mennesker her i dag. Det var der så heldigvis heller ikke. Men var der ville vi bare have været gået igen, siger Ulrik Hedegaard.

Tronholmparken

I Tronholmparken er der:

Et beach-område, en rød gummiløbebane, en basketkurv placeret i højden 3,05 meter,  store græsarealer til boldspil, syv fitnesspavilloner, parkour træningsanlæg, der er inspireret af den lokale industri og legeredskaber til børn.

Ud over disse klassiske faciliteter har parken et trædæk og plateauer helt nede ved vandet. Her er det oplagt at bruge de mange trin til fitness eller dans. Der er handicapadgang til trædækket.

Derudover er der skyggefulde steder under de mange træer langs vandkanten, hvor der også er mulighed for fiskeri.

Der er strømstik samt et toilet i parken.

Når familien Hedegaard har fået nok af parken, slutter de af i Romalt Bakker, hvor de vil klatre og snuppe forhindringsbanen.

Annonce

Skøn natur

Dmitrii Kovalinko har også familien med på udflugt i dag. De er fra Ukraine, men har boet i Danmark siden 2012. Hustruen Marina, datteren Kamilla og sønnen Mark er med ude at få lidt frisk luft. Den lille dreng vil gerne løftes op på de store sten og kravle lidt, og datteren får prøvet flere af redskaberne af.

- Vi kommer her meget. Både sommer og vinter. Om sommeren tager vi også gerne til stranden, Bønnerup og Fjellerup. Vi synes, at der er så skøn natur her ved Randers, det er en af de pæneste byer i Danmark, lyder det fra Dmitrii Kovalinko, som især godt kan lide alle træerne, det er der også hjemme i Ukraine.

- Nu glæder vi os bare snart til noget forår, siger han.

Familien Kovalinko kommer fra Ukraine, men bor i Randers og elsker naturen her omkring. De kommer en del ud for at holde børnene aktive. Her ses mor Marina, far Dmitrii og børnene Kamilla og Mark. Foto: Jacob Lerche
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce