Annonce
Østjylland

Godt gået: Stig Tøfting har rundet en million til syge børn

Den tidligere fodboldspiller Stig Tøfting har nu indsamlet en million kroner til Børnecancerfonden og KidsAid. Han gik fra Aarhus til grænsen i Kruså på seks dage. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Glad Stig Tøfting mener, det vil være for hårdt et pres at forsøge at lave aktionen igen.

AARHUS: Den århusianske fodboldekspert Stig Tøfting rundede Skærtorsdag en million kroner i sin indsamling til syge børn.

Egentlig skulle indsamlingen være slut den dag, Stig Tøfting kom i mål i Kruså efter at have gået 167 km fra Aarhus. 773.741 kroner stod der på skiltet om det beløb, han havde samlet på turen. Men pengestrømmen ville ikke stoppe, så fristen for at bidrage blev forlænget.

Til gengæld har han faret fra Herodes til Pilatus, siden han kom i mål, for at lave aftaler om ting, der skulle på auktion.

Annonce

950.000 nået torsdag morgen

950.000 kroner kunne Stig Tøfting tælle til torsdag morgen, så allerede der var der ikke langt til millionen. Den kom i hus senere på dagen, og så kunne indsamlingen runde en million kroner.

Tøftings tur. Her kan du donere

 • Stig Tøfting begyndte turen til grænsen i Kruså mandag 22. marts kl. 9 fra Viby Badmintonhal og gik seks dage, i alt 167 km.
 • Han tabte et væddemål til TV2's USA-eskpert Mirco Reimer-Elster om, hvem der blev præsident i USA. Taberen skulle gå fra sit hjem til den andens bopæl. Reimer-Elster boede dengang i Flensborg, nu København. Men coronareglerne ville sætte Tøfting i karantæne, hvis han gik ind i Tyskland. Derfor sluttede turen ved grænsen i Kruså.
 • Til og med 6. april kan der indbetales beløb på MobilePay 777611.
 • Se også auktioner på Stig Tøftings personlige side på Facebook.
 • Alle indsamlede midler går ubeskåret til KidsAid og Børnecancerfonden.
 • Sådan var turen:
 • Mandag 22. marts: Fra Viby Badmintonhal til Hotel Opus i Horsens (36 km).
 • Tirsdag 23. marts fra Horsens til Hotel CabInn i Vejle (29 km).
 • Onsdag 24. marts til Hotel Scandic i Kolding (21 km)
 • Torsdag 25. marts til Haderslev Idrætscenter (31 km).
 • Fredag 26. marts til Hotel Europa i Aabenraa (26 km).
 • Lørdag 27. marts til grænsen ved Kruså (24 km).

Pengene kommer dog fortsat ind på Mobilepay 777611, og mange ting bliver tilbudt udefra til køb for højeste bud, for eksempel gokartkørsel budt op i 15.000 kroner, en busfest til 10.000 kroner, en motionscykel og pandekager i massevis til en virksomhed.

Og så er der bidrag fra en tidligere fodboldspiller i AGF og Randers, Mads Iversen, der allerede har givet penge og tilmed nu giver to kroner for hver spyttest for corona, som hans firma laver, indtil indsamlingen slutter.


Det vil være et pres, hvis der er lagt op til, at man skal samle en million, og det så ikke lykkes.

Stig Tøfting


Stig Tøfting ved også, at der er penge på vej fra kammeraterne på old boys-holdet i AGF. De har gang i en indsamling.

Annonce

Ikke drømt om så meget

Børnecancerfonden og KidsAid deler pengene, når det hele er overstået 6. april.

- Jeg havde overhovedet ikke drømt om at kunne komme så højt op, men da jeg så beløbet ved målet i Kruså lørdag 27. marts, fik jeg øje på muligheden for at nå en million kroner, siger Stig Tøfting.

- Kan du ikke bare lave sådan en event en gang om året for at hjælpe de syge børns organisationer?

- Nej, det går ikke. På et tidspunkt vil det falde til jorden. Denne tur er lykkedes, fordi turen er sjov, og mange kan være en del af den. Tilmed rammer de to organisationer mange mennesker, som kan sætte sig ind i det, de samler ind til, måske fordi de selv har oplevet det, siger Stig Tøfting og tilføjer:

- Man skal kende sin begrænsning og ikke trække for hårdt på de samme folk. Det vil også være et pres, hvis der er lagt op til, at man skal samle en million, og det så ikke lykkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce