Annonce
Randers

Godt nyt for Langå Station

Banedanmark har ændret på tegningerne, så de nye spor kan føres udenom stationsbygningen. En nyhed, der glæder mange, da bygningen rummer både koncert- og musikfaciliteter og et kreativt kontorfællesskab. Arkivfoto: Lars Rasborg/Scanpix

Banedanmark ændrer sporlægning, så den ikke berører stationsbygningen.

Annonce

Langå: Efter flere møder mellem teknisk forvaltning i Randers Kommune og Banedanmark, er det lykkedes at ændre Banedanmarks planer for den nye sporlægning ved stationen i Langå.

Der er således udarbejdet en ny plan, der lader sporene går uden om stationsbygningen.

Dermed bliver det ikke nødvendigt at fjerne bygningen - og med den Station K, der har lejet sig ind. En nyhed, der glæder mange - ikke bare byens borgere og Station K, der foruden koncert- og musikfaciliteter rummer et kreativt kontorfællesskab.

- Station K er både et meget spændende og populært initiativ. Derfor så vi også på situationen med stor alvor. Langå Stationsforening og borgerne i Langå har sat gang i en spændende udvikling, hvor Station K er et stærkt initiativ. Forvaltningen har gjort en kæmpe indsats og været i meget tæt dialog med Banedanmark om løsningsmuligheder. Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes sammen med Banedanmark at finde en vej uden om stationsbygningen, siger borgmester Torben Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Også formand for Landdistriktsudvalget Lars Søgaard er lettet over nyheden.

- Nu er første slag vundet, og det er fantastisk. Der er vedholdende holdt fast i, at vi skal sikre Station K og det flotte, lokale initiativ. Langå er en by som i høj grad har noget at byde på, og her spiller Station K og Langå Stationsforening en stor rolle, udtaler han.

I øjeblikket arbejder Banedanmark - i tæt dialog med forvaltningen i Randers Kommune - på at fastlægge, hvordan sporene skal gå og perronen se ud. I det arbejde har Randers Kommune med stor tilslutning fra Station K et ønske om at bevare stationsbygningen i Langå, fordi den har en stor kulturmæssig og historisk betydning for Langå by og er et naturligt samlingspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce