Annonce
Randers

Godt nyt til cykelpendlere: Sidste etape af stort asfaltprojekt skal være færdig i år

De første anslag til asfaltering ved Fladbro er netop gjort. Foto: Privatfoto
For cykelpendlere mellem Randers og Langå er der godt nyt. Et stykke meget ujævn sti på ruten får snart lagt asfalt på.
Annonce

Randers: Søren Christensen fra Randers er godt tilfreds. Han er fritidscyklist og kan godt lide de længere ture ad blandt andet Gudenåstien. Han har netop set, at asfalteringen på stien fra Fladbro til Stevnstrup er under forberedelse.

- Lige præcis den strækning er ret ujævn på grund af heste på stien, forklarer han.

Derfor vil asfalten gøre den mere velegnet til de længere ture. Når stien er færdigasfalteret inden nytår, hvis alt går efter planerne, og vejret arter sig, er der asfalteret cykelsti helt fra Fladbro til Langå.

- Det er godt, for det vil måske få flere til at vælge cyklen, håber Søren Christensen.

Annonce

Pengemangel gav forsinkelse

Sektionsleder for Veje og Trafik i Randers Kommune, Grete Helledi, forklarer, at asfalteringen er en del af et projekt, som allerede i 2015 modtog 40 procent af omkostningerne i støtte fra Statens Cykelpulje. Projektet hed 'Hverdagscykling i oplandsbyer'.

Desværre viste projektet sig dyrere end oprindeligt beregnet, og det har derfor taget tid at finde kommunens del af pengene til den strækning, som manglede asfalt. Det er ikke meningen, at det sidste stykke af cykelstien langs Gudenå indtil Randers skal have asfalt.

Det glæder Søren Christensen, som ikke altid synes, at asfalt er den bedste løsning. Især når cykelstien ikke er bred nok til både cyklister og fodgængere.

- Det sidste stykke har rigtig mange fodgængere, og de kan bedre høre cyklerne på grus. Asfalt giver dobbelt hastighed og fjerner lyden, forklarer han.

Hvis cyklisterne ønsker asfalt på den del af ruten, kan de i stedet vælge at bruge cykelstierne langs vejene i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce