Annonce
Randers

Godt nyt til fattige børnefamilier: Randers Julehjælp sætter rekord

Har julemanden mon noget til mig? Takket være donationerne til Randers Julehjælp kan fattige, lokale børn nu se frem til en juleaften, hvor der forhåbentlig både er råd til mad og en lille gave. Modelfoto: Iris/Scanpix

Pengene fra årets juleindsamling er nu talt op og klar til at blive uddelt til børnefamilier med ondt i privatøkonomien.

Annonce

Randers: I løbet af de sidste fire uger er det lykkedes enkeltpersoner, foreninger og virksomheder at skrabe 273.109 kroner sammen til Randers Julehjælp, som Randers Amtsavis og Lions Club Randers Gudenaa står bag.

Det er det højeste beløb i Randers Julehjælps historie. Men dette års indsamling skiller sig også ud ved at have bemærkelsesværdigt mange bidragsydere. I 2014, da det hidtil højeste beløb på næsten en kvart million kroner blev indsamlet, var der en gavmild giver, der donerede 100.000 kroner og dermed gav tallet et ordentligt nøk opad. Det er ikke tilfældet denne gang, hvor der til gengæld langt flere donationer.

Blandt de sidste glade givere er Randers FC, som valgte at donere entréindtægterne fra lørdagens kamp mellem Randers FC og Vejle Boldklub. Det løb op i 16.640 kroner, og derfra valgte fodboldklubben at runde op til 20.000 kroner.

De mange givere er ifølge Amtsavisens chefredaktør Axel Præstmark et tydeligt tegn på, at kronjyderne står sammen, når det virkelig gælder.

- Det har igen i år været fantastisk at opleve, hvordan vores kronjyske lokalsamfund rykker sammen, når blot avisen gør opmærksom på et problem. Det oplevede vi også med Randers Julehjælp sidste år, forrige år og årene forinden. Det oplevede vi med vores Nepal-indsamling i foråret 2015. Og det oplevede vi med vores klovne-indsamling, der i sommeren 2012 sikrede økonomien bag syge børns bedste ven, hospitalsklovnen Lulu, lyder det fra chefredaktøren, som tilføjer:

- Der er noget særligt ved Kronjylland, som ikke er nogen selvfølge, og som ikke er noget, alle lokalsamfund kan glæde sig over. Vi viser et særligt ansvar over for hinanden og ikke mindst over for vores børn. Det er rørende at opleve, hvordan alle viser medansvar, når vi skriver om børn, der ikke kan vente sig samme gode juleaften som deres klassekammerater. Så åbner det kronjyske erhvervsliv kassen på vid gab, og så kommer børn og ældre ind på avisen og donerer lidt af deres sparepenge.

Annonce

Flere fattige børn

Pengene bliver fordelt mellem følgende 10 humanitære organisationer og foreninger, som sørger for, at de bliver brugt på at sikre en god jul i økonomisk betrængte børnefamilier: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Venligboerne Langå.

Desværre er det ikke kun det indsamlede beløb, der er vokset i år. Det er behovet for julehjælp også. Det er således væltet ind med ansøgninger om julehjælp, og de 10 organisationer forventer tilsammen at skulle bruge over en million kroner på at give alle de trængende børn en nogenlunde jul. Men 273.109 kroner er da et skridt på vejen.

At behovet for julehjælp er rekordstort hænger ganske godt sammen med, at der ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd det seneste år er kommet flere fattige børn i Randers Kommune. Således indtager kommunen nu en 42. plads på listen over de danske kommuner, hvor der bor flest fattige børn i forhold til det samlede antal børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce