Annonce
Randers HK

Godt nyt til håndboldfolket: Randers HK har fået grønt lys til flere tilskuere

Mod Holstebro måtte Randers HK kun byde 400 tilskuere velkommen. Mere end det dobbelte kan være på plads til næste hjemmekamp mod Ajax. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers HK har spillet sæsonens to første hjemmekampe for 500 mennesker i hallen, men de har nu fået grønt lys til at fordoble besøgstallet til hjemmekampe. Med tilladelsen følger dog nogle krav.
Annonce

Randers: Randers HK har måtte melde udsolgt til sæsonens to hjemmekampe mod Odense og Holstebro, fordi coronarestriktioner kun har tilladt dem at lukke 500 ind til kampene - inklusive spillere, trænere, frivillige, medier med mere.

I kulissen har klubben arbejdet på at øge kapaciteten, og myndighederne har nu givet tilladelse til, at der fremover må være 1000 mennesker til klubbens hjemmekampe, hvor de 900 er møntet tilskuere.


Kan vi ramme loftet med vores egne tilskuere, er det da at foretrække, men vi ser hellere udefans end halvtomme tribuner.

Henrik Schaar, bestyrelsesformand Randers HK


- Vi er enormt glade for den her tilladelse, og vi kommer til at tage alle de forbehold for coronasituationen, som vi har mulighed for. Det nytter ikke noget, at vi kan lukke 1000 ind, hvis folk er bange for at komme. Det er vores opgave, at folk kan føle sig trygge ved at tage til håndbold, fortæller Randers HK-bestyrelsesformand, Henrik Schaar.

Ifølge formanden giver muligheden for flere tilskuere klubben et mere attraktivt sponsorprodukt, men også opbakningen til spillerne vil få et markant løft, hvis klubben formår at lokke 900 tilskuere i hallen.

Helst 900 med hang til Randers HK, men stemningen er vigtigere end tilhørsforholdet.

- Kan vi ramme loftet med vores egne tilskuere, er det da at foretrække, men vi ser hellere udefans end halvtomme tribuner, fortæller formanden, som pointerer, at de endnu ikke har taget stilling til håndteringen af udefans.

Annonce

Nye krav

I Randers FC afsluttede de sidste sæson med at afvikle to hjemmekampe under skærpede krav lignende dem, som nu er landet i Randers HK, og håndboldklubben har også været ovre hos naboen og høste erfaringer.

- De nye krav omhandler blandt andet adgangsforhold, faciliteter, sektionsadskillelse og infoskilte. Vi har udarbejdet en udførlig køreplan, hvor vi blandt andet har været i en god dialog med Randers FC, fortæller Henrik Schaar.

I Randers HK er det overvejende frivillige, der står for det praktiske omkring klubbens hjemmekampe, og to do-listen er ikke blevet mindre med tilladelsen til flere tilskuere.

- Vi har et stort frivilligt korps, og en del af køreplanen er, at de skal klædes på til den her situation. Vi tror, vi har nok til at kunne løfte opgaven, men viser det sig, at vi mangler frivillige hænder, må vi arbejde på at finde nogle flere. Vi skal kunne skabe trygge rammer, lyder det fra Henrik Schaar.

Randers HK's næste opgave hjemme i Arena Randers er på onsdag mod Ajax København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce