Annonce
Erhverv

Google vil investere i danske energiprojekter

Arbejdet er sat i gang på Google-grunden ved Fredericia. Om et par år vil tusindvis af kvadratmeter datacenter være klar til at gå i drift. Energien skal være grøn, og den skal udnyttes så effektivt som muligt. Foto: Peter Leth-Larsen

Det skal være grøn energi, når Google i Taulov tænder op for et årligt storforbrug af strøm til det store datacenter, og derfor er Google klar til at investere i grøn omstilling, som rækker ud over Googles eget behov. Desuden er målet at blive så energieffektiv som mulig.

Annonce

Taulov: Det er store mængder grøn strøm, som skal kanaliseres ind i Googles megadatacenter, når det sættes i drift i 2021, og for at kunne matche elforbruget med ambitionen om at udnytte 100 procent vedvarende energi indgår Google såkaldte power purchase agreements (PPA'er).

- Det bliver også tilfældet omkring centret i Fredericia. Google har været CO2-neutral siden 2007 og nåede i 2017 målet om 100 procent vedvarende energi for de globale driftsaktiviteter i 2017 - inklusive datacentre og kontorer, oplyser kommunikationschef ved Google Danmark Jesper Vangkilde til Avisen Danmark.

- Men hvis Google skal bruge så store mængder grøn strøm, hvad bliver der så tilbage til de danske forbrugere?

- I Danmark har Google besluttet aktivt at forfølge nye, grønne investeringsmuligheder, og vi er i øjeblikket ved at evaluere en række danske projekter med landvind, havvind og solenergi. Det handler dels om vores eget forbrug, dels om yderligere investeringer i grøn omstilling, oplyser Jesper Vangkilde.

Ud over at få dækket vores eget energibehov, så er Google klar til at investere i grøn omstilling, og vi er i dialog om konkrete danske projekter.

Kommunikationchef Jesper Vangkilde, Google
Annonce

Skub til grøn omstilling

Datacentrenes store forbrug af grøn energi har udløst kritik fra mange sider, mens andre mener, at datacentrene er med til at skubbe til den grønne omstilling.

Apple har besluttet at investere i 30 MW-vindmøller uden støttekroner, der skal dække opstartsforbruget på datacenteret i Viborg. Facebook har valgt at investere i 294 MW-vindmøller i Norge.

Hvilke danske energiprojekter Google agter at investere i er ikke afgjort, men der skal ikke rejses vindmøller i Taulov, slår selskabet fast.

- Men det betyder, at Google køber nok vind- og solelektricitet til at dække hver enhed, der forbruges globalt. I Finland har vi netop indgået vindrelaterede aftaler på i alt 184 megawatt (MW) i Finland, oplyser Jesper Vangkilde.

Desuden handler det for Google om at være så energieffektiv som overhovedet muligt.

- Det glemmer man efter min mening i debatten. Vi gør en kæmpe indsats for at sikre, at vores energiforbrug er effektivt. Det betyder lige så meget, at vi ikke spilder energi i forhold til det at producere den, siger Arni Jonsson, senior facility manager på datacentret i Taulov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce