Annonce
Randers

Grøn Koncert trækker stikket: - Det er dybt skuffende

Grøn Koncert aflyser alle sommerens koncerter - inklusive den i Randers 11. juli, der ville være sommerfestens første stop i byen i fem år. Foto: Michael Bager
Den første omgang Grøn Koncert i Randers i fem år bliver alligevel ikke til noget. Det står klart, efter at Tuborg og Muskelsvindfonden mandag har trukket stikket, efter at sidste uges genåbningsplan lancerede et deltagerloft på 2.000 gæster frem til 1. august.

Randers: Der var lagt op til et brag af en musikfest efter offentliggørelsen af, at Grøn Koncert 11. juli ville gæste Randers for første gang i fem år. Mandag formiddag har arrangørerne dog aflyst sommerens koncerter i hele landet som følge af den nye genåbningsaftale, der blev aftalt natten til 4. maj.

Her blev det fastsat, at der fra 21. maj og frem til 1. august er et loft på antallet af deltagere til udendørsarrangementer, der lyder på 2.000 i alt, opdelt i sektioner på 200. Denne del af aftalen blev dødsstødet for festivaler hele landet over - og nu tager Grøn Koncert, der arrangeres af Tuborg og Muskelsvindfonden, også konsekvensen og aflyser sommerens turné, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Skuffet over politisk prioritering

Indsamlingschef fra Muskelsvindfonden, Theis Petersen, fortæller i pressemeddelelsen, at man er skuffet over at måtte aflyse på trods af, at det var lykkedes at gentænke Grøn Koncert i et nyt format, der betød flere koncerter med færre deltagere for at gøre koncerterne mere corona-sikre. 10.000 billetter til Grøn Koncert i Randers kommer nu ikke i salg tirsdag, som det ellers var planen.

- Det er enormt ærgerligt at trække stikket på en helt utroligt gennemarbejdet idé og model, som jeg til enhver tid vil stå på mål for. Vi er meget stolte af det arbejde, vi har lavet helt frem til det sidste sandkorn i timeglasset, og med så stor og positiv feedback fra så mange sider burde vores afviklingsmodel have fået chancen, udtaler Theis Petersen og tilføjer:

- Politikerne og sundhedsmyndighederne har besluttet sig, og det giver ikke mening at hverken tro eller håbe på en Grøn Koncert-åbning i den kommende tid. At Folketinget vælger at afvige i så væsentlig grad fra ekspertpanelets anbefalinger, er dybt skuffende - særligt taget i betragtning af, at man har valgt at sige god for at gennemføre andre arrangementer med større publikum i samme periode.

Annonce

Borgmester: Ærgerligt, men forståeligt

Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen (S), kalder det en ærgerlig nyhed, men er ikke fuldstændig overrasket på baggrund af genåbningsaftalens indhold.

- Rigtig mange har set frem til en koncertoplevelse efter det seneste års nedlukninger. Men da vi så genåbningsplanen og de andre festivaler aflyse, kunne vi godt se, hvilken vej det bar hen. Jeg håber voldsomt, at Grøn Koncert vil vende tilbage i 2022, siger han og fortsætter:

- Sundhed og sikkerhed kommer først, og nu skal vi igennem det her, så vi har vaccineret nogle flere til august, så vi kan få afviklet nogle arrangementer i Randers Festuge i uge 33, pointerer Torben Hansen (S)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce