Annonce
Randers FC

Grønt lys til Superliga-genstart: - En helt fantastisk melding

Randers FC-spillerne kan se frem til en genåbning af Superligaen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC meddelte torsdag, at spillerne og trænerstaben vender tilbage til arbejdet fredag efter mange ugers hjemsendelse, og senere annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at Superligaen må begynde igen.

Randers: Randers FC-spillerne kan igen pakke støvlerne og vende mod Viborgvej.

Torsdag formiddag meddelte Randers FC, at spillertruppen og trænerstaben genoptager arbejdet fredag efter at have været hjemsendt i 45 dage, og sent torsdag meddelte statsminister Mette Frederiksen (s) på et pressemøde, at Superligaen har fået grønt lys til at vende tilbage.

- Den professionelle idræt får lov til at starte med det samme, men fodboldkampen kommer ikke til at ligne sig selv, for der er ikke nogle tilskuere, lød det fra statsministeren.

Ikke siden 23. marts har Randers FC-truppen været samlet på træningsbanerne nær Cepheus Park, og sportsdirektør, Søren Pedersen, ser frem til gensynet.

- Det var en helt fantastisk melding. Der skal ikke længere være afstand, og vi kan få den fysiske kontakt med, og det betyder, at vi inden for stregerne kan gennemføre almindelige træninger allerede fra i morgen (fredag, red.), fortæller Søren Pedersen.

Annonce

Protokollerne er meget omfattende. Der er mange ting at tage højde for, men det er vi nødt til. Der er ingen tvivl om, at det bliver anderledes, men vi skal bare være glade for, at vi kan vende tilbage.

Søren Pedersen, Sportsdirektør Randers FC

Anderledes hverdag

Uden for banen bliver gensynet dog noget anderledes end den hverdag, som spillerne forlod, da klubben hjemsendte dem for at få del i statens lønkompensation.

Divisionsforeningen har udarbejdet protokoller med henblik på at mindske smitterisikoen. En 55 siders rapport med anbefalede retningslinjer for både træning og kamp, og selv om holdtræningen nu kan begynde, så er der stadig forbehold.

Blandt andet skal bolde, kegler og andre remedier sprittes af, spillerne skal komme omklædte, tage hjem i bad, og der må ikke være fællesspisning.

- Med muligheden for holdtræning er vi gået videre til en ny fase, som gør, at der er færre restriktioner, men det er ikke normalt endnu.

- Protokollerne er meget omfattende. Der er mange ting at tage højde for, men det er vi nødt til. Der er ingen tvivl om, at det bliver anderledes, men vi skal bare være glade for, at vi kan vende tilbage, fortæller Søren Pedersen.

Klar til AGF

Det er endnu ikke afgjort, hvornår Superligaen vender tilbage, men Divisionsforeningen har meldt ud, at det er planen at starte op igen 29. maj.

Det sandsynlige er altså, at Superligaklubberne får tre uger til at blive kampklare, og som en del af forberedelserne vil Randers FC teste kampformen.

- Vi må se, hvornår den endelige startdato bliver, men vi kommer som minimum til at planlægge én træningskamp, lyder det.

Sikkert er det dog, at Superligaens comebackopgør bliver mellem Randers FC og AGF, som har været udskudt siden forårspremieren, og sportsdirektøren tvivler ikke på randrusianernes forfatning til det opgør.

- Det er jeg slet ikke bekymret for. Vi står knivskarpe mod AGF, når den skal spilles, fastslår Søren Pedersen.

Randers FC-træningen vil som vanligt foregå på træningsbanerne ved Viborgvej, men af hensyn til smittefaren er der ikke adgang for tilskuere eller pressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce