Annonce
Kultur

Graffiti under jernbanebroen:  - Der lå pludselig en seddel, hvor der stod undskyld

Grafitti-malere er i sagens natur, fordi de jo maler ulovligt, normalt ikke sådan at få i tale. Alligevel er det lykkedes med en slags kommunikation mellem Randers Regnskovs direktør og "kunstnerne", der har bemalet væggen under jernbanebroen. En dag lå der en seddel med teksten: "Undskyld", fordi der var spildt noget maling. Foto: Lars Rasborg

Randers: På turen fra Randers Regnskov over i Danmarks Parken passerer man under jernbanebroen. Herinde i skyggen er der et stykke betonmur, og det har i mange år været et yndet sted for grafitti-malere.

- Det så ikke ret pænt ud, men det er vel nærmest uundgåeligt, at det bliver udstyret med graffiti her. Men vi fandt på at lave lidt sjov med det, siger direktør i Randers Regnskov, Henrik Herold.

Inde i regnskoven er der skilte sat op, der fortæller lidt om dyrene og deres adfærd. Så en tekst blev forfattet med en stærk hentydning til grafitti-malere og sat op midt på væggen:

Annonce

Den lyder: "Hunde gør det ved at tisse...Frøer kvækker, og fugle pipper. Så højt som muligt, og så længe som muligt. For det er det, det handler om - at gøre opmærksom på sig selv og afmærke sit territorium. Hannerne skal vise hunnerne, at de er bedre end de andre hanner, og dette udmønter sig til tider i ufornuftige adfærdsmønstre. Hos mennesket observeres denne adfærd primært hos unge hanner, der endnu ikke har fundet en hun at parre sig med".

"Undskyld"

Skiltet fik graffitimalerne til at reagere med at udfylde hele væggen med graffiti, så ikke en plet bar beton er at se. Desuden blev der skrevet titel på: "Regnskoven 2020".

Randers Regnskov åbner med nye tiltag, ny slangehal, ombygget cafe og nye facader. Der er også tid til et sneakpeak på nye tiltag i Danmarks Parken, der afsløres, når Randers Regnskov fylder 25 år 13. juni. Foto: Lars Rasborg

- Og nu er det faktisk helt pænt, konstaterer Henrik Herold, der også senere fandt en seddel med teksten "Undskyld" på, da de tegneglade havde spildt noget maling.

- Altså, det er da lidt sjovt at kommunikere på den her mærkelige måde. Og god stil, synes jeg, lyder det fra regnskovsdirektøren.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce