Annonce
Randers

Gratis aftensmadsordning til økonomisk klemte: - Nu er det min tur til at hjælpe

Indehaveren af Assentoft Café & Restaurant, Fatih Özkan, tilbyder gratis aftensmad til folk i lokalområdet, som er ramt økonomisk af coronakrisen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Fatih Özkan er rørt over den støtte han som erhvervsdrivende i Assentoft møder fra lokalområdet. Derfor har han nu besluttet at give noget tilbage.

Assentoft: I 14 år har Fatih Özkan og hans familie boet i Assentoft, hvor han for fem år siden åbnede Assentoft Café & Restaurant. Fælles for alle årene er en brændende følelse af sammenhold. En følelse af, at man i Assentoft og omegn hjælper og støtter hinanden – især i krisetider som den, vi befinder os i lige nu.

- Jeg har altid mødt stor opbakning og støtte fra lokalsamfundet, fastslår han og giver sit seneste eksempel:

- Siden alle restauranter blev bedt om at lukke, er rigtig mange af mine kunder i stedet begyndt at købe takeaway hos mig. Det betyder, at jeg ikke er lige så hårdt ramt økonomisk som mange andre restauranter, fortæller han.

Fatih Özkan lægger ikke skjul på, at han er dybt taknemmelig over lokalsamfundets støtte, og derfor har han besluttet, at det nu er tid til at give noget tilbage.

- Nu er det min tur til at hjælpe, hvor jeg kan. Derfor tilbyder jeg alle i Assentoft og omegn, som har mistet deres arbejde under coronakrisen eller er sygemeldt og dermed dårligt stillet økonomisk, en aftensmadsordning uden beregning, siger han.

Helt konkret vil han den næste halvanden måned bruge hele overskuddet fra Assentoft Café & Restaurant til at lave aftensmåltider til økonomisk trængte medborgere.

- Det er en sindssyg situation, vi står i. Vi er nødt til at hjælpe hinanden igennem. Derfor vil jeg også gøre, hvad jeg kan for at hjælpe andre, siger han.

Nu er det min tur til at hjælpe, hvor jeg kan. Derfor tilbyder jeg alle i Assentoft og omegn, som har mistet deres arbejde under coronakrisen eller er sygemeldt og dermed dårligt stillet økonomisk, en aftensmadsordning uden beregning.

Fatih Özkan, indehaver af Assentoft Café & Restaurant

Mange henvendelser

Restauratøren fortalte om tiltaget på Assentoft Café & Restaurants facebookside mandag middag, og allerede samme aften var bestillingslisten til gratis aftensmåltider lang.

- Der er rigtig, rigtig mange, der har henvendt sig allerede, fortæller Fatih Özkan, som håber, at restauranten fortsat vil have økonomisk overskud nok til at kunne hjælpe alle dem, der henvender sig.

Han har valgt at tro på det bedste i folk, og har derfor ikke tænkt sig at spørge uddybende ind til folks situation eller kræve nogen form for dokumentation fra dem, han laver mad til.

- Det eneste, jeg spørger om, er, hvor mange man er i husstanden, så jeg er sikker på at lave mad nok til alle, tilføjer han.

- Siden alle restauranter blev bedt om at lukke, er rigtig mange af mine kunder i stedet begyndt at købe takeaway hos mig. Det betyder, at jeg ikke er lige så hårdt ramt økonomisk som mange andre restauranter, fortæller Fatih Özkan, som vil bruge sit overskud på at hjælpe andre.Foto: Anne Myrup Pedersen
Rigtig mange økonomisk trængte familier har allerede valgt at benytte sig af Faith Özkans tilbud om en aftensmadsordning uden beregning. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce