Annonce
Randers

Gratis færgebilletter til gående hitter på Randers Fjord: Folk hopper ud af bilen og går ombord

Gratis færgebilletter til gående og cyklende passagerer har betydet en stigning af gående passagerer med 400-500 procent i juli måned på de to færger på Randers Fjord, oplyser overfartsleder Svend Svendsen, Randers Fjords Færgefart. Foto: Annelene Petersen
Op mod 400-500 procent flere gående passagerer har Randers Fjords Færgefart oplevet her i juli måned, hvor regeringen har betalt billetten for gående og cyklende på de to færger.
Annonce

Mellerup/Voer/Udbyhøj: Regeringens håndsrækning i kølvandet på coronakrisen ved at betale billetten for gående og cyklende passagerer på færger i Danmark, den såkaldte sommerpakke, har fået passagerantallet til at eksplodere på Randers Fjord. Her er antallet af gående passagerer steget med 400-500 procent på de to færger hos Randers Fjords Færgefart i juli måned.

- Hvis vi sammenligner med samme tid sidste år, så havde vi nok 100 gående passagerer, og det tal ligger nu på 400-500. Men begge færger ligger jo sådan placeret, at man skal enten køre i bil eller på motorcykel dertil, det er ikke mange cyklister, vi har ombord. Og vi plejer heller ikke at have mange gående. Men det har vi nu, lyder det fra overfartsleder Svend Svendsen, Randers Fjords Færgefart.

Han fortæller, at det er der en god grund til.

- Vi kan jo se, at passagerer hopper ud af bilerne på land, og så går de ombord. Mens billetten for de gående er gratis, så reducerer det også prisen for bil, der er beregnet pr. antal passager. Og så nøjes de med at betale prisen på bil plus fører, der ligger mellen 50 og 80 kroner, siger Svend Svendsen, der gætter på, at de gratis billetter for gående har fået folk til at tage omkring færgerne, når de nu alligevel var på de kanter.

- Vi har set mange, der stiller bilen og tager med over og med tilbage igen, siger Svend Svendsen.

Annonce

Kaotiske ø-forhold

Han ved ikke som sådan, om Randers Fjords Færgefart har gavn af sommerpakken fra  regeringen:

- Man kan jo sige, at der kommer flere passagerer ud af det. Men det er jo ikke noget, vi tjener på. Og jeg har hørt, at det giver kaotiske forhold på øerne. Det har det ikke givet hos os. Måske lidt kø ved Ragna i Mellerup-Voer, men der kan jo også kun komme tre biler med over ad gangen, så der er man vant til at vente lidt. Og i Udbyhøj er der sjældent ventetid, her kan færgen tage 12 biler, siger overfartslederen.


Vi kan jo se, at passagerer hopper ud af bilerne på land, og så går de ombord.

Svend Svendsen, overfartsleder, Randers Fjords Færgefart


Han tilføjer, at ordningen ophører med udgangen af juli, og så håber han på mere normale tider.

- Vi har også forsøgt at sige, at det var bedre, om perioden blev flyttet til august og september, for lige nu er det højsæson, og der ville passagererne jo komme af sig selv. På den anden måde kunne man forlænge sæsonen lidt, men det er ikke blevet hørt, siger Svend Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Mundbind på i forretningerne: Ikke den store forandring, mener butiksejere

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Annonce