Annonce
Randers

Nu skal byrådet tage stilling: Gratis parkering kan blive en realitet i midtbyen i julemåneden

Parkeringspladserne ved Trangstræde er et af de steder i Randers midtby, hvor det kræver betaling at parkere bilen. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Cityforeningen har med inspiration fra Århus stillet et forslag til Randers Kommune om, at det i december skal være muligt at parkere gratis i Randers midtby i en tidsbegrænset periode. Byrådet tager stilling til forslaget på mandag.
Annonce

Randers: Skal det være muligt at parkere gratis i en tidsbegrænset periode i Randers midtby i december?

Det mener Randers City Forening, som 27. november sendte en forespørgsel på netop det til forvaltningen.


Det er med tanke på corona. Vi vil gerne sprede handletiden ud over hele dagen. Vi har udvidet åbningstiderne i december for at undgå, at folk kommer på de samme tidspunkter. Så vores udgangspunkt er at gøre det mere attraktivt at handle i yderperioderne.

Mette Bræmer-Jensen, citychef i Randers City Forening


- Det er med tanke på corona. Vi vil gerne sprede handletiden ud over hele dagen. Vi ser en kæmpe lyst fra folk til at bakke op lokalt, så vi har udvidet åbningstiderne i december for at undgå, at folk kommer på de samme tidspunkter. Forslaget kan gøre det mere attraktivt at handle i yderperioderne, siger Mette Bræmer-Jensen, citychef i Randers City Forening.

Inspirationen til forslaget er hentet i Århus, hvor kommunen har indført tre timers gratis parkering indenfor bestemte tidsrum i to kommunale parkeringshuse, Dokk1 og Navitas, i december for at støtte butikslivet i midtbyen.

I Randers er der i dag betaling på udvalgte parkeringspladser i midtbyen fra klokken 8-18 i hverdagene samt lørdag.

Annonce

Fire timer gratis

Randers City Forenings forslag blev behandlet i kommunens økonomiudvalg mandag, hvor man er enig i Mette Bræmer-Jensens bevæggrunde.

Forslaget er derfor indstillet til afstemning på det kommende byrådsmøde mandag 7. december.

- Det er vigtigt at få spredt julehandlen ud, så alle kan få en god oplevelse og overholde coronareglerne i de enkelte butikker. Indstillingen til byrådet er derfor, at der her i tiden for julehandelen vil være gratis parkering mellem klokken 10 og 14 på hverdage og efter klokken 14 om lørdagen, fortæller Torben Hansen, borgmester i Randers Kommunens og formand for økonomiudvalget.

Annonce

Skaber tryghed

Siden I i Randers City Forening fremhæver, at det er vigtigt at få spredt julehandlen mere ud, betyder det så, at I oplever tidspunkter, hvor kapaciteten er presset i forhold til at overholde retningslinjerne om afstand og den slags?

- Det er der jo nogle gange, men det er ikke sådan, at vi ikke kan rumme folk. Vi har jo plads til rigtig mange. Det er mere for at skabe tryghed, bakke op om borgerne og tage så mange forholdsregler, vi kan, siger Mette Bræmer-Jensen.

Men det er vel også et forslag, der skal gøre det mere attraktivt for kunder at handle i byen og derved komme jer til gode?

- Vores agenda er at gøre noget for byen. Det kommer jo også borgerne til gode, siger citychefen.

Annonce

400.000 kroner

I 2018 beregnede forvaltningen, at prisen er cirka 400.000 kroner om måneden i tabte indtægter for kommunen, hvis der indføres to timers gratis parkering i byen.

Torben Hansen forventer, at udgiften cirka vil ende i samme lav.

Står den udgift på mål med, hvad I i Randers City Forening forventer at kunne få ud af det?

- Har vi råd til at lade være? I og med, vi står overfor en periode, hvor alle skal gøre deres bedste for at passe på hinanden, synes vi, at det er det værd, siger Mette Bræmer-Jensen.

Økonomiudvalget indstiller til, at de manglende parkeringsindtægter kan finansieres ved anvendelse af uforbrugte midler til Midtbyindsatsen 2020.

Annonce

Alle eller ingen

Godkender byrådet beslutningen om at indføre tidsbegrænset gratis parkering i Randers, vil det skulle indføres på alle de kommunale betalingspladser.

Randers Kommune har ikke et parkeringssystem med separat betalingsparkering, som det er tilfældet med de to udvalgte parkeringshuse i Århus. Initiativet kan derfor ikke afgrænses til enkelte p-pladser i Randers.

Såfremt tiltaget bliver vedtaget mandag, skal operatøren bruge cirka fem dage på at omprogrammere automaterne.

Randers Kommune kan ikke stille krav om, at de parkerings-apps, der opererer i byen, indfører det i hele perioden, da det skal varsles minimum 14 dage i forvejen. Tilbuddet vil altså i givet fald kun gøre sig gældende for de bilister, der benytter parkeringsautomaterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce