Annonce
Randers FC

Graves var kaninen i hatten, Egho viste klassen: Dét sagde de efter kampen

Marvin Egho er for alvor ved at slå igennem som en profil i Randers FC-offensiven. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Simon Graves fik overraskende chancen fra start, da Randers FC slog FC Nordsjælland med 3-1. Marvin Egho var med i alle tre mål og er nu topscorer med tre mål i de første fire kampe.

Randers: En kanin i hatten, tre point i kassen og en angriber, der viste klassen.

Det var overskrifterne på søndagens opgør mod FC Nordsjælland, hvor Randers FC tog sæsonens første sejr og gav sig selv lidt arbejdsro inden de kommende to svære kampe ude mod OB og hjemme mod FC København.

Randers FC har nu fem point for fire kampe, som holdet også havde på samme tidspunkt i sidste sæson.

- Det betyder vildt meget, at vi fik de tre point. Havde vi ikke vundet, ved vi godt, at vi ville blive spurgt om, hvornår sejren så skulle komme. Så rent mentalt giver det noget ro, at vi har første sejr i hus, siger cheftræner Thomas Thomasberg.

Han havde en enkelt kanin i hatten, da han valgte at stille med 20-årige Simon Graves som makker til Erik Marxen i det centrale forsvar. Det var ellers ventet, at Mathias Nielsen ville få pladsen, da han var klar igen efter at have siddet ude mod Hobro.

- Men Mathias Nielsen trænede først med lørdag, så det var naturligt, at det var Graves, der skulle have chancen. Han forsvarede godt og var med til at lægge op til det første mål med en stikning frem i banen. Han præsterede på det niveau, jeg havde håbet, og endda med en lille pil op, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Kampen i tal

Superligaen, 4. spillerunde

Randers FC - FC Nordsjælland 3-1 (3-0)

1-0 Marvin Egho (13.)

2-0 Mads Aaquist/selvmål (31.)

3-0 André Rømer (45.)

3-1 Mohammed Kudus (82.)

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Simon Graves, Erik Marxen, Kevin Conboy - Mikkel Kallesøe (56. Frederik Lauenborg), André Rømer, Vito Hammershøy-Mistrati, Saba Lobjanidze - Marvin Egho (83. Mathias Nielsen), Emil Riis (73. Kasper Høgh)

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Tobias Damsgaard, Tobias Klysner, Benjamin Stokke.

Advarsler: Erik Marxen, Randers FC. Abu Francis og Mathias Rasmussen, FC Nordsjælland.

Dommer: Aydin Uslu

Tilskuere: 3.111 på Cepheus Park Randers.

Glad Graves

Det var blot anden gang i karrieren, at Simon Graves fik chancen fra start i Superligaen.

Første gang var også i en hjemmekamp mod FC Nordsjælland. Det var i november sidste år, hvor det gik mindre godt for Graves i en kamp, hvor han spillede venstre back.

Foråret tænker han heller ikke tilbage på med glæde, da det blev ødelagt af en skade. Men nu er karrieren tilbage på skinner med spilletid i tre af de første fire Superligakampe i sæsonen.

- Jeg er utrolig glad. Det betyder sindssygt meget for mig, at jeg kan mærke, at jeg har trænerens tillid, og jeg føler også, at jeg kommer tættere og tættere på holdet, siger Simon Graves, der efterfølgende måtte have is på skulderen, som han slog allerede i første halvleg af opgøret.

Men han forventer ikke, at der er tale om noget alvorligt.

Fysisk overlegne

I den anden ende af banen stjal Marvin Egho billedet.

Den østrigske angriber bragte Randers FC foran, da han stod helt fri i feltet efter en fejl af FC Nordsjælland-keeper Nicolai Larsen. Egho havde også en fod, eller rettere panden, med i efterfølgende to mål, da han ved forreste stolpe snittede to hjørnespark fra Erik Marxen videre ind i feltet.

Ved det første blev den tidligere Randers FC-lejesvend Mads Aaquist noteret for et selvmål, mens Andre Rømer sparkede bolden det sidste stykke over stregen ved målet til 3-0.

- Vi kommer ud til kampen som lyn og torden og får udnyttet i første halveg, at vi er FC Nordsjælland fysisk overlegne. Specielt på standardsituationerne vidste vi, at vi kunne gøre ondt på dem og laver to mål efter samme formel, som vi gjorde i testkampen mod AGF op til sæsonen, siger Marvin Egho.

Han måtte til gengæld erkende, at Randers FC fik det svært efter pausen, hvor FC Nordsjælland pressede på, havde et frispark på overliggeren og fik reduceret med otte minutter igen ved Mohammed Kudus.

- FC Nordsjælland har ikke så mange erfarne spillere, men de er teknisk dygtige og talentfulde, og efter pausen formår de at spille bolden hurtigt rundt, mens vi primært kommer til at forsvare os og skal løbe en masse. Men jeg ser det som et udtryk for, at de ikke havde så meget at tabe, mens vi blev lidt mere forsigtige, fordi vi havde en føring på 3-0 i ryggen. Men vi vandt, og det var det vigtigste, siger Marvin Egho, der nu er Randers FC-topscorer i sæsonen med tre mål i fire kampe.

Simon Graves spillede sin første kamp fra start i Superligaen siden debuten i november sidste år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce