Annonce
Randers

Gravskændere får forlænget deres varetægtsfængsling

Foto: Annelene Petersen
De to mænd, der for fire uger siden blev anholdt og sigtet for at have overhældt 84 gravsten med grøn maling på en jødisk gravplads i Randers, skal forblive varetægtsfængslet yderligere fire uger.
Annonce

Randers: Den 38-årige Jacob Vullum Andersen, såkaldt redeleder i Den Nordiske Modstandsbevægelse og hans formodede medskyldige, der for fire uger siden blev anholdt og sigtet for at have overhældt 84 gravsten med grøn maling på en jødisk gravplads i Randers, skal forblive varetægtsfængslet yderligere fire uger, oplyser Østjyllands Politi.

De to sigtede har frivilligt valgt at lade varetægtsfængslingen fortsætte, oplyses det.

Jacob Vullum Andersen, der er fra Hobro, og den 27-årige mand fra Randers blev i grundlovsforhøret for fire uger siden sigtet for hærværket på Østre Kirkegård, hvor gravstene blev væltet og overhældt med maling og for et hærværk begået samme nat på en bygning tilhørende Sparekassen Kronjylland på hjørnet af Mariagervej og Rådmands Boulevard i Randers, hvor der blev kastet sort og grøn maling på husfacaden lige ved siden af et sted, hvor en Davidsstjerne var indmuret i facaden.

De to mænd blev derudover sigtet for straffelovens § 266 b, der handler om hadforbrydelser - populært kaldet racismeparagraffen.

Varetægtfængslingen for fire uger siden blev begrundet med, at de sigtede personer på fri fod ville have mulighed for at påvirke eller advare andre i forbindelse med opklaring af sagen plus at strafferammen for hærværk er betydelig - nemlig på op til seks år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce