Annonce
Randers

Grenaa Gymnasium får en stor pose penge til at teste ny undervisning

En ny form for legende undervisning skal gøre eleverne på Grenaa Gymnasium mere motiverede til at kaste sig over naturfagene. Arkivfoto
Novo Nordisk Fonden giver næsten 1,3 millioner kroner til at etablere en mere legende naturfagundervisning.
Annonce

GRENAA: Grenaa Gymnasium har netop modtaget 1.289.603 kroner fra Novo Nordisk Fonden. De mange penge skal bruges til at teste en helt ny tilgang til undervisningen i naturfag.

- Vi har en fornemmelse af, at vores undervisning ikke fungerer så godt, som den burde, fortæller Claus Løvgren, der er en af initiativtagerne til projektet - og underviser i fysik og filosofi på gymnasiet.

- Eleverne er ikke så motiverede, som vi kunne ønske. Den måde, vi opfatter naturen på, er under forandring. Og så vil vi også se på hele skolens undervisningsform i naturfagene.

Initiativet har fået navnet Play, Passion, Purpose. Og pengene skal bruges i løbet af en treårig periode, startende fra næste skoleår.

- Vi kommer til at involvere måske en fjerdedel af skolen, og vi vil løbende evaluere vores resultater, så vi kan være opmærksomme, hvis nogle alarmklokker pludselig begynder at bimle. Målet er selvfølgelig, at vi gerne skulle få nogle dygtigere og mere engagerede elever ud af anstrengelserne.

Vi vil løbende evaluere vores resultater, så vi kan være opmærksomme, hvis nogle alarmklokker pludselig begynder at bimle. Målet er selvfølgelig, at vi gerne skulle få nogle dygtigere og mere engagerede elever ud af anstrengelserne.

Claus Løvgren, med-initiativtager til projekt Play, Passion, Purpose på Grenaa Gymnasium

Annonce

Naturfag og popcorn

Som navnet på projektet antyder, er det en grundtanke, at naturfagene i højere grad skal opleves som en leg.

- Elevernes egen nysgerrighed skal være motivationsfaktoren i højere grad end en lærer ved en tavle. Vi vil ganske enkelt opfinde en ny, legende skole, fortæller Claus Løvgren.

Et element i planerne for de kommende år på Grenaa Gymnasium er et minieksperimentarium, som skal nyindrettes i et klasselokale.

- Tanken er, at det skal være elevernes eget rum. Der vil være udstyr til klassisk naturfagsarbejde, men også en sofa og plads til bare at hænge ud med en bøtte popcorn. Og så skal der ikke ryddes op hver dag.

Annonce

Egen stjernehimmel

De mange penge fra Novo Nordisk Fonden skal først og fremmest bruges til at indkøbe udstyr, der rimer på den nye undervisning, Claus Løvgren ser for sig.

- For eksempel kunne jeg godt tænke mig, at vi får nogle nye teleskoper til at studere stjernehimlen. Og meget gerne teleskoper, som eleverne både kan tage med sig på stjernetur og montere på deres mobiltelefoner, så de også kan fotografere det, de ser. Selvfølgelig kunne vi lærere bare vise dem de samme biller - og endda i en meget bedre kvalitet. Men jeg tror på en værdi i, at eleverne faktisk selv har set og fotograferet den ægte virkelighed.

Resten af donationen vil blive brugt til at frikøbe lærerkræfter.

- En forudsætning for hele projektet er, at vi finder mere tid. Og i den sammenhæng har jeg faktisk også tænkt mig at genopfinde den sorte skole, hvor eleverne ganske enkelt terper nogle grundlæggende ting. I den forbindelse vil jeg gerne have udviklet et IT-program, så terperiet stort set kan foregå uden indblanding af en lærer. Så det bliver altså ikke leg alt sammen. Vi må gerne pjatte, men der skal også være en solid faglighed i gymnasiet og elevernes arbejde, siger han.

Naturfagene på Grenaa Gymnasium er fysik, kemi, naturfagsgeografi og biologi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce