Annonce
Norddjurs

Grenaa Havn investerer massivt: 100 millioner til historisk stor havneudvidelse

Bestyrelsen for Grenaa Havn har besluttet, at der skal investeres 100 millioner kroner i udvidelse af havnen for at fremtidssikre den til endnu større projekter og anløb af endnu større skibe. Udvidelsen betyder blandt andet en 350 meter lang havnekaj. Foto: Niels Aage Skovbo/Fokus Foto
Bestyrelsen for Grenaa Havn A/S har truffet beslutning om den største anlægsinvestering i havnens 207 år lange historie. Havneudvidelsen vil koste op mod 100 millioner kroner.
Annonce

Grenaa: Der er store visioner i og for Grenaa Havn. Havnen offentliggør torsdag en kæmpe investering på hele 100 millioner, der skal gøre havnen klar til en fremtid med fortsat større projekter i vente og fortsat større skibe, der anløber havnen.

- Investeringen kommer i kølvandet på havnens indtjeningsrekorder fra 2018 og 2019. Fremgangen betyder, at vi har oplevet en tiltagende efterspørgsel på havnens faciliteter. Derfor har vi investeret massivt i materiel, pakhuse og arealer, hvor havneudvidelsen bliver den største investering hidtil, siger Bent Hansen, bestyrelsesformand for Grenaa Havn A/S.

Nogle af de projekter, der kommer til at kræve en udvidelse af havnen, er flere vindprojekter, blandt andet Hesselø, som Grenaa Havn forventer at blive en del af, samt Femern-projektet, der vil kunne gøre havnen til basehavn for råmateriale.

- Det kan eksempelvis være 30.000 tons stål, der bliver sejlet ind fra Kina, som kommer til at ligge her og blive sejlet til Femern, efterhånden som det skal bruges, siger Henrik Carstensen, direktør i Grenaa Havn A/S.

Når havneudvidelsen er færdig, vil havnen råde over en 350 meter lang havnekaj, der er velegnet til vindmøllekomponenter, 17.000 kvadratmeter areal, 11 meter vanddybde forberedt til 15 meter, 9 MW landstrøm, et heavyload-område samt 28.000 kvadratmeter kajnært baglandsareal, der fremkommer ved opfyldning af et tidligere miljøbassin.

- Vi ved, at vi ser ind i en fremtid, hvor nye store infrastrukturprojekter skal modernisere transporten og sikre sammenhængskraften i Danmark. Med havneudvidelsen og vores opgraderede materiel kan vi både imødekomme den traditionelle havnedrift, men også stå til rådighed for de kommende års store projekter, siger Henrik Carstensen..

VVM-undersøgelsen er igangsat, og havneudvidelsen forventes færdig til januar 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce