Annonce
Østjylland

Grenaa Havn leverer regnskab med millioner på bunden: Nu går kampen ind for en motorvej

Grenaa Havn A/S har leveret et årsregnskab for 2020, som bestyrelsesformand Bent Hansen er ret godt tilfreds med. Foto: Hunderup Luftfoto
Grenaa Havn A/S har med en omsætning på 60 millioner kroner og gennemførslen af massive facilitetsinvesteringer haft et godt 2020. Nu fortsætter kampen for en bedre infrastruktur.

Grenaa: Overskuddet blev ikke helt så stort som de to foregående rekordår. Men derfor kan Grenaa Havn A/S nu alligevel godt være godt tilfreds med det resultat, som virksomheden har leveret i coronaåret 2020.

Omsætningen på cirka 60 millioner kroner er nemlig mere eller mindre identisk med de to foregående rekordår, 2019 og 2018. Og med et overskud på bundlinjen på 9,2 millioner kroner har virksomheden også tjent mere, end der var budgetteret med.

- Vi er stolte over, at den positive udvikling er fortsat til trods for Covid-19. Vores resultatet er faldet på bundlinjen, men det skyldes, at vi i foråret tog myndighedernes opfordring til os om at holde samfundshjulene i gang. Derfor dedikerede vi en del af indtjeningen til renoveringsprojekter samt digitalisering af systemer og arbejdsprocesser. Dermed sikrede vi, at der var masser af arbejde at tage fat i, lød det fra Grenaa Havn A/S’ bestyrelsesformand, Bent Hansen, da virksomheden holdt generalforsamling forleden dag.

Annonce


Vores resultatet er faldet på bundlinjen, men det skyldes, at vi i foråret tog myndighedernes opfordring til os om at holde samfundshjulene i gang. Derfor dedikerede vi en del af indtjeningen til renoveringsprojekter samt digitalisering af systemer og arbejdsprocesser.

Bent Hansen, bestyrelsesformand


Flere store investeringer

Det er dog ikke kun havnens bestyrelsesformand, der er begejstret. Det er også administrerende direktør ved Grenaa Havn A/S, Henrik Carstensen, som er særligt tilfreds med de mange fremadskuende investeringer havnen har foretaget i 2020:

- Havnen har blandt andet købt en stor, eldrevet mobilkran, etableret en ny multiplads og tre bulkhaller. Men det mest skelsættende er utvivlsomt bestyrelsens historiske beslutning om at investere op mod 100 millioner kroner i en ny "superkaj", fastslog han og føjede til:

- Den nye superkaj og det tilknyttede baglandsareal er skræddersyet til at kunne håndtere store skibe og rigge, herunder offshore-installationsskibe. Og den vil blive forsynet med 18 MW landstrøm.

Annonce

Den afgørende infrastruktur

Men midt i glæden over egne præstationer var også ærgrelse over udefrakommende beslutninger. For bestyrelsesformand Bent Hansen kunne ikke se bort fra sin ærgrelse over, at regeringen i sit trafikudspil frem mod 2035 ikke har nævnt et ord om en motorvej til Grenaa.

Han forsikrede dog tilhørerne om, at havnens målrettede arbejde for infrastrukturen fortsætter uændret.

- Grenaa Havn er i vækst, Stena Line er i vækst, og Aarhus Lufthavn er i rivende udvikling. Derfor appellerer vi til, at politikerne prioriterer og anerkender Djursland som en drivkraft til national vækst. Jeg vil fremhæve Stena Lines massive satsning på deres nye Halmstad-rute relateret til at flytte tung trafik fra E45/E20 og ud at sejle. For dem er målet 30.000 lastvognstog yderligere på den nye rute, som vil bidrage positivt til trængslen på de førnævnte vejstrækninger og ikke mindst give et noget bedre CO2-regnskab. Men før det her kæmpe vækstpotentiale kan forløses, så kræver det en infrastruktur, der binder Djursland bedre sammen med resten af Danmark, sagde han.

Grenaa Havn A/S’ bestyrelse har undergået flere ændringer. Derfor består bestyrelsen nu af formand Bent Hansen, næstformand Lars Pedersen, Kasper Bjerregaard (V), Steen Jensen (DF), Lars Møller (S) og Anne Bjerrekær fra den hidtidige bestyrelse. Hertil kommer tre nye bestyrelsesmedlemmer i form af Laura Hay, Lene Skovsgaard Sørensen og Jess Abildskou.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Randers FC giver debut til keeper og starter Ankersen på højre back

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Alarm 112

Over 100 beredskabsfolk kæmper stadig med 'usædvanlig' storbrand: - Det her er en ekstremt sjælden hændelse

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce