Annonce
Østjylland

Grenaadreng var i lære som Harry Potter

GRENAA: Det kan næsten komme til at lyde som et uddrag fra bogen om drengen med arret i panden, Harry Potter, da Østerskov Efterskole i slutningen af november tog på studietur til slottet Czocha i Polen for at lære rollespil, magi og heksekunst. Slottet i polen var under opholdet omdannet til en magisk skole, der netop er inspireret af Harry Potter universet, hvor efterskoleeleverne blev en del af et stort rollespil i de fire dage, som studieturen varede.

Østerskov Efterskole underviser udelukkende gennem læringsrollespil, og derfor gav det også god mening at tage på så anderledes en studietur. En af de fantastiske ting ved rollespil er, at det aldrig er til at vide, hvilken historie, der opstår.

- For mig betyder rollespil, at jeg kan lave ting, jeg ellers ikke kan lave. Her har man lov til at være anderledes, og jeg kan bare være i nuet og lave de ting, jeg har lyst til. Turen til Polen har været meget unik, og det er ikke noget, man får mulighed for at opleve hver dag, siger Vincent Daniel, der kommer fra Grenaa, men som i niende klasse er på efterskole i Hobro.

Den første dag på slottet brugte eleverne på at finde rundt og opleve de hemmelige gange. Herefter begyndte selve rollespillet, hvor de blev delt ind i hold og spillede deres forskellige karakterer.

- Det, der virkelig var den store oplevelse, var, at man var i rollen hele dagen. Man kunne fordybe sig i øjeblikket og bare nyde at være en del af denne magiske historie, fortæller Vincent.

For Vincent var hans førstehåndsindtryk af slottet, at det mindede meget om den verden, han kender fra Harry Potter.

- Vi fik undervisning i de dage, hvor vi var på slottet. De ting, vi blev undervist i, var typisk ting, som man også kender fra Harry Potter, hvor mange af de samme ting blev inddraget, siger han.

For mig betyder rollespillet, at jeg kan lave ting, jeg ellers ikke kan lave. Her har man lov til at være anderledes, og jeg kan bare være i nuet og lave de ting, jeg har lyst til. Turen til Polen har været meget unik, og det er ikke noget, man får mulighed for at opleve hver dag.Vincent Daniel, elev på Østerskov Efterskole

Annonce

Læring igennem leg

De ansatte var også taget med til Polen, så de kunne følge eleverne. På slottet indgik de i tryllerier i et helt andet univers, men selvom det primært handlede om rollespil, så hjalp studieturen samtidig eleverne i fag som dansk og engelsk, mener skolens forstander.

- Eleverne lærer at give liv til et litterært univers, og det er sådan set den bedste træning i litteraturanalyse, der findes. Når man er med til at skabe fortællinger, udvikler man også en stærk forståelse for, hvad fortællinger er, siger forstander Mads Lunau.

Og selvom at studieturen indeholdte læring i nogle af de fag, som efterskoleeleverne har på skoleskemaet til daglig, så var den største læring af finde på det menneskelige plan.

- I et intenst rollespil som dette, der varer over flere dage, kommer eleverne virkelig ud af deres tryghedszone, men stadigvæk på en tryg måde. Det er en lærerig mulighed for at prøve andre roller og væremåder af, siger Mads Lunau.

Og det kan Vincent Daniel også godt mærke på sig selv, efter han er kommet hjem fra det polske Harry Potter slot.

- Jeg har lært at være meget kreativ, og tage tingene som de kommer. I rollespil er der nogen ting, derikke sker, som man havde tænkt det. Men så handler det bare om at prøve noget andet, siger 16-årige Vincent Daniel, som kraftigt overvejer at fortsætte på Østerskov Efterskole i 10ende klasse efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce