Annonce
Debat

Grib bolden, forældre

Annonce

I to omgange i denne uge er forligspartierne bag næste års budget, der blandt flere besparelser byder på en reduktion i børnehavernes åbningstid, kommet småbørns-familierne i Randers Kommune i møde. Nu er bolden spillet tilbage til de forældre, der er kommet i klemme, fordi de ikke kan nå at hente deres børn indenfor daginstitutionernes åbningstid.

Forligsparterne - De Konservative, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Erik Poulsen (løsgænger) - har erkendt, at de havde forregnet sig på besparelsen, og ikke mindst at den var alt, alt for ufleksibel for børnehavernes forældrebestyrelser at arbejdet med. Respekt for den erkendelse.

Mandag spillede de bolden til tilbage til forældrene i den disciplin, der handler om at få økonomien i en spareramt kommune til at gå op med forældrenes behov for at få deres børn passet. Og tirsdag eftermiddag blev imødekommenheden så afløst af en uventet gavmildhed, da forligspartierne meddelte, at daginstitutionerne får tilført 8,5 millioner kroner. Noget af en kontra i spillet. Nu er det op til forældrene i Randers Kommune at indgå i en dialog om, hvordan man bedst og billigst kan indrette det kommunale pasningstilbud, så forældre kan få et aktivt arbejdsliv til at gå op med familielivet.

Selv om daginstitutionerne får lidt flere penge at gøre godt med, er det stadig vigtigt at tænke smart. Nok kan man for 8,5 millioner kroner sagtens komme uden om en reducering i åbningstiden. Men rigtig mange forældre og ansatte drømmer også om mere tid til det enkelte barn. Derfor bør man ikke - trods de ekstra penge - udelukke konservative Daniel Madiés forslag om at lade enkelte centralt placerede børnehaver holde længere åbent, mens de øvrige børnehaver beholder eller eventuelt reducere deres åbningstid. Det vil være væsentlig billigere end at lade alle institutioner bevare den nuværende åbningstid. Og måske vil det endda give mulighed for at holde åbent på tidspunkter, der vil imødekomme behov hos de forældre, der arbejdet på skæve tidspunkter. En fornuftig tanke. Den løsning kræver dog, man på en fornuftig måde kan samle børn fra familier med et ekstraordinært pasningsbehov i de udvalgte institutioner uden at børnene kommer til at føle sig som kastebolde.

Formand for børn- og skoleudvalget Bjarne Overmark (Beboerlisten) har tidligere afvist at kunne gå ind i arbejdet med at finde en fleksibel løsning, da han ikke er en del af det flertal, der har vedtaget budgettet. Nu har de budgetansvarlige åbnet for posen igen, og dermed må vi kunne forvente, at Bjarne Overmark og de øvrige politikere i byrådet går konstruktivt ind i arbejdet med at finde en fornuftig model. Debatten er åben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Sport For abonnenter

Stor sæsonoptakt til Serie 1: Lokal dynamitpulje og Helsteds togt i Nordjylland

Randers

Narkokørsel ved midnatstid

Annonce