Annonce
Randers

Grim plet i Hornbæk fjernes: Ejendomsmægler vil bygge 10-15 rækkehuse

Stuehuset ser ved første øjekast nærmest imposant ud. Men bygningen er nedrivningsmoden, siger Tuncer Gültekin. Foto: Anne Myrup Frost
Ejendomsmægleren og valuaren Tuncer Gültekin vil opføre 10-15 boliger i tæt lav udgave.
Annonce

Randers: På Aage Beks Vej i Neder Hornbæk kommer man kun, hvis man har ærinde i området. Men lokaltboende kender kun alt for godt de forfaldne bygninger, der findes på adressen Aage Beks Vej 25, og skal man dømme efter tre spontane reaktioner fra naboer, mens avisen var på besøg, ser de i høj grad frem til, at den grimme plet forsvinder.

Og det gør den, hvis det står til den spritnye ejer, ejendomsmægler og valuar Tuncer Gültekin, 50 år og bosat i Danmarks efter de første år i Tyrkiet, siden han var syv år.

Tuncer Gültekin har købt ejendommen med forfaldne længer og et stuehus, der nok kan kaldes imposant, men som er nedrivningsmodent, på tvangsauktion, og når det omfattende papirarbejde er overstået - med positivt udfald vel at mærke - skal der opføres 10-15 rækkehuse. Nogle til lejere, andre til ejere.

Grunden på Aage Beks Vej 25 er på godt 4000 kvadratmeter. Men til den tidligere landbrugsejendom hører desuden to stykker jord i Hornbæk Enge på tilsammen 5,5 hektar. Den ene parcel ligger ikke langt fra bygningerne, mens den anden befinder sig i nærheden af Fladbro Kro. De ligger dermed på hver sin side af motorvejen.

Tuncer Gültekin håber, at de to parceller kan blive købt af en fond, der kunne udlægge dem til naturområder.

Foreløbig er ansøgningen om at rive de eksisterende bygninger ned under kommunal behandling. Hvis udfaldet er positivt, vil et par arkitektfirmaer blive bedt om at komme med forslag til den ny bebyggelse, og Tuncer Gültekin håber, at projektet kan være færdigt i løbet af godt halvandet år. Det er sit 100 procent selvejede firma Areal, Gültekin arbejder med base på privatadressen i Steen Blichers Gade, hvor i sin tid slagtermester Kurt Lind havde forretning.

Annonce

Flere planer

Planerne for området på Aage Beks Vej er ikke de eneste, som Tuncer Gültekin aktuelt arbejder med.

Han har således købt det tidligere forsamlingshus i Harridslev med tanke på at ombygge det til beboelse.

Hertil kan føjes, at Tuncer Gültekin har købt det tidligere missionshus på Mariagervej, hvor Indre Mission har drevet genbrugsforretning. Det er ikke til at se fra gaden, men der er 160 kvadratmeter forretningslokale og 700 kvadratmeter grund. Her forestiller Tuncer Gültekin sig bygningerne anvendt til forretningsbrug.

I Grenaa ejer Tuncer Gültekin en ejendom, hvor der tidligere var købmandsforretning. Nu bruges den af Mission Afrika som genbrugsbutik. I Hald ejer han et nedlagt landbrug, og alt i alt har han en halv snes forskellige ejendomme i Østjylland, som han udlejer.

Det var i øvrigt også Tuncer Gültekin, der fik arrangeret, at Restaurant Flammen kom til Thor-grunden, og indtil for en tid siden ejede han den bygning i Østergade, som nu huser Restaurant Kul og for år tilbage det berømte A.O. Hansens Konditori.

Annonce

Alsidig baggrund

Tuncer Gültekin kom til Danmark, da hans far fik arbejde på Randers Jernstøberi, blev elev på Nørrevangsskolen og siden hhx-student efter et år på efg-uddannelsen.

En kortere tid studerede Tuncer Gültekin økonomi i Aarhus.

- Men jeg var nok lidt skoletræt, så i stedet kom jeg i lære i det daværende Obs! i Randers Storcenter, fortæller Tuncer Gültekin, som efter endt uddannelse præsterede at blive butikschef i en Fakta-forretning i Ebeltoft og siden souschef i Kvickly i Grenå.

Derefter skiftede han til sin nuværende branche. Han blev finansøkonom-uddannet i Hobro i år 2000 og ansat som boligchef hos Real Mæglerne i Silkeborg, der på det tidspunkt var landets største i denne kæde. Blandt opgaverne var at omdanne det tidligere Koopmans Slagteri til 98 boliger, og desuden gennemførte Tuncer Gültekin boligprojekter i Tyrkiet. Tidligere hoteller blev ombygget til boliger, der blev købt ikke mindst af kunder fra Aarhus og Silkeborg.

Et tilbud fra Sparekassen Farsø om at være med til at etablere et ejendomsmæglerfirma i Aarhus blev accepteret, men brat afbrudt af finanskrisen i 2008.

Uddannelsen til valuar gennemførte Tuncer Gültekin i Viborg, og han er desuden merkonom i marketing og regnskab, ligesom han har læst første del af den krævende HD.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce