Annonce
Randers

Grund til at klappe sig på skulderen: Kloge Hænder Messen er helt unik for Randers

Gordon Trier Holm, konsulent i Dansk Industri, er imponeret over, hvordan man i Randers formår at samarbejde på tværs, hvilket har ført til Kloge Hænder Messen. Pressefoto
I Randers er der, ifølge Gordon Trier Holm, konsulent i Dansk Industri, en særlig samarbejdskultur, der gør, at det er lykkedes at skabe og få succes med praktikmessen Kloge Hænder, der i år afholdes for fjerde gang.
Annonce

Randers: I Randers kan man noget særligt, når det kommer til at matche unge og praktikpladser.

- Randers er helt unik på det område.

Så klar er udmeldingen fra Gordon Trier Holm, der er konsulent i Dansk Industri Randers/Norddjurs, og som sammen med flere andre aktører er med til at arrangere Kloge Hænder Messen, der har været afholdt hvert år siden 2017.

- Der er en helt særlig samarbejdskultur i Randers, der gør, at det er muligt at arrangere en messe som Kloge Hænder, siger han og tilføjer, at det også handler meget om de personer, der står bag.

- Det er et spørgsmål om kulturen, men også om persongalleriet. Det handler om at have både evnen og viljen til at samarbejde på tværs, siger han.

Det vil nemlig ikke være muligt at stable en sådan messe på benene alene.

- At det overhovedet kan lade sig gøre skyldes, at der er otte forskellige aktører, der løfter hver deres del, for man kan ikke løfte det alene, siger DI-konsulenten.

Gordon Trier Holm er også konsulent i DI Sønderjylland, og her er det ikke lykkedes at få stablet en messe som den i Randers på benene, selv om han har forsøgt.

- Man har ikke rigtig bidt på, siger Gordon Trier Holm.

Annonce

Nærvær og målrettethed

Årsagen til, at Kloge Hænder Messen er en succes, skyldes flere ting, mener Gordon Trier Holm.

- Der er et nærvær, som man ikke finder ved en almindelig uddannelsesmesse i en kæmpestor messehal, hvor der kommer revl og krat, og så er der en direkte kobling mellem dem, der kommer, siger han og uddyber:

- Udvalget af unge er mere målrettet, og det er konkrete virksomheder, der kommer med konkrete praktikpladser. Har du kloge hænder, så har virksomhederne en praktikplads til dig, og det gør en væsentlig forskel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce