Annonce
Randers

Grunden er ryddet til ny skolebygning

Den gamle bygning på hjørnet af Hobrovej og Reiersensvej blev bid for bid fjernet... Foto: Annelene Petersen
Forberedelsesskolen på Hobrovej står klar med byggeplanerne, nu hvor det gamle hus på byggegrunden er blevet fjernet.

RANDERS: Støvet har netop lagt sig, nedrivningsmaskinerne er sendt hjem - og Forberedelsesskolen kan begynde at se frem til det byggeri, der skal give skolen næsten 1000 kvadratmeter mere at boltre sig på. Skolen købte udlejningsejendommen på Hobrovej 24 sidste efterår, og stregerne til det nye, fireenhalv etagers byggeri er forlængst tegnet op.

- Nu forventer jeg, at selve byggeriet meget snart kan komme i gang - betonen er allerede bestilt. Planerne siger, at vi skal kunne flytte ind i vores nye lokaler ved starten af næste skoleår, fortæller skoleleder Berit Steen Thomassen.

Hun har ingen planer om, at de nye kvadratmeter skal bruges til at øge elevtallet fra de nuværende 320, men at de nye etager skal sikre eleverne flere muligheder.

- Det er skolens ældste elever, der kommer til at flytte til vores nye hus. Årgangene, der tæller flere klasser, kommer til at være sammen på samme etage, hvilket giver meget bedre muligheder for at samarbejde på tværs. Samtidig får eleverne mulighed for i højere grad at arbejde på den måde, der passer hver enkelt bedst. I vores nye rammer behøver vi ikke at begrænse os til den traditionelle tavle-undervisning, siger hun.

Ud over bedre plads til den almindelige undervisning vil nybyggeriet også udstyre skolen med en stor sal og egentlige musiklokaler i bunden af byggeriet.

Årgangene, der tæller flere klasser, kommer til at være sammen på samme etage, hvilket giver meget bedre muligheder for at samarbejde på tværs.

Berit Steen Thomassen, skoleleder på Forberedelsesskolen

Intet presserende pladsproblem

Udvidelsen skyldes ikke, at Forberedelsesskolen er ved at sprænge de gamle, fysiske rammer - selv om man da altid gerne vil have mere plads.

- Vores elever bruger i dag også gangarealerne, når de arbejder, men det fungerer faktisk fint. Men med en del klasser placeret i vores nye bygning næste år, bliver der logisk nok frigivet en del plads i den "gamle" skole. Plads, som vi fint kan bruge. I dag er fag som hjemkundskab, idræt og håndværk og design - blandt andet - placeret udenfor skolen. En del af de fag vil vi forhåbentlig nu kunne flytte hjem, fortæller Berit Steen Thomassen.

Den gamle udlejningsejendom på Hobrovej 24 blev meget hurtigt fraflyttet af lejerne, efter at skolen havde købt huset. Og den gamle bygning var ikke noget at gemme på, fortæller skolelederen.

- Huset var ældre end vores skole, der er fra 1905. Og vi var helt klar over, hvilke stand det gamle hus var i, da vi købte: Bygningen var udtjent og skulle rives ned. Vi har gennem årene ind i mellem lejet os ind i huset, og vidste, hvad vi købte.

Forberedelsesskolen er en privatskole, der rækker fra 0. til 10. klasse.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce