Annonce
Bjerringbro

Grundfos klar med hjælpemidler til sundhedsvæsenet

Produktionen i Bjerringbro kan levere 5000 ansigtsvisirer i døgnet som hjælp til det danske sundhedsvæsen i kampen mod coronavirus. - Jeg er utroligt stolt over vores dygtige kollegaer, siger Morten Bach Jensen. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Det tog ikke Grundfos mange timer at få en produktion af visirer på benene.

Bjerringbro: 36 timer efter en henvendelse fra Lægemiddelstyrelsen havde et produktionshold på Grundfos prototypen på visirer klar. Fredag 3. april blev produktionen rullet ud i fuld skala. Op til 5000 visirer vil – alt efter efterspørgslen – rulle ud per døgn, så personalet i pleje- og sundhedssektoren kan holde sig selv og patienterne beskyttet mod corona-smitte.

Leverancen af værnemidler omfatter også udlandet i områder, hvor Grundfos har produktion. På mandag 6. april leverer fabrikken i Frankrig eksempelvis 2500 visirer til et lokalt hospital.

- Jeg er utroligt stolt over vores dygtige kollegaer, der har fået det her op at køre så hurtigt. Det er helt afgørende, at alle byder ind med løsninger, hvor de kan, så vi kan støtte vores sundhedspersonale i kampen mod coronavirus. Vi er klar til at gøre, hvad der står i vores magt, siger Morten Bach Jensen, Group Vice President, HVAC OEM, Grundfos i en pressemeddelelse.

Annonce

Nemt og bekvemt

En afgørende faktor i udviklingen af visiret har været, at det skulle være nemt at producere og nemt og bekvemt for sundhedspersonalet at bruge. Visiret består af et stykke almindeligt A4-folie, som bliver sat fast på en plastikbøjle, der er 3D-printet i det tidlige projektforløb men nu klar til at blive produceret i et traditionelt plastværktøj.

Det er planen, at Grundfos skal være med i en ny taskforce, som bliver koordineret af Dansk Industri. Her skal flere store danske virksomheder forsøge at udvikle dele til medicinaludstyr, der kan komme til at mangle i det danske sundhedsvæsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce