Annonce
Østjylland

Drengerøve kommer ikke til at bjærge grundstødt skibsvrag: Ejer har sagt nej til at få hjælp fra dem

Det grundstødte skib 30 meter fra kysten lidt nord for Grenaa kommer formentlig til at ligge der i lang tid. Ejeren har nemlig takket nej til en gruppe mænd, som tilbød at flytte det. Foto: Anders Tilsted
Ejeren af det grundstødte skibsvrag lidt nord for Grenaa vil ikke have, at en gruppe maskinglade mænd bjærger det. Så måske bliver det liggende i årevis.

Grenaa: For små to uger siden kunne Amtsavisen fortælle, at en gruppe mænd med nogle store maskiner gerne ville bjærge det grundstødte skibsvrag, som ligger 30 meter ude i vandet i Ålebugten lige nord for Grenaa.

Ejeren af skibet skulle ikke betale dem, men de havde brug for penge til diesel, og derfor ville de starte en indsamling. Siden er tilkendegivelserne om at spæde lidt til økonomisk, hvis planerne bliver til noget, strømmet ind fra nær og fjern. Men de maskinglade mænd kommer ikke til at bjærge skibsvraget.

Amtsavisen har nemlig været i kontakt med en ven til ejeren, der hjælper ham. Hun siger, at de ikke synes tilbuddet om hjælp er seriøst. Derfor har de sagt nej tak, og hun har ikke yderligere kommentarer.

Annonce

- Vi skulle nok få skibet derfra

Det forstår en af de maskinkyndige mænd, Erik Kristensen fra Grenaa, ikke så meget af. Han har brugt meget tid på at undersøge mulighederne, og han har også mødtes med ejeren.

- Vi skulle nok have fået skibet derfra. Vi ville gøre det for at hjælpe ham, og fordi vi synes, det kunne være sjovt at bjærge et skib. Men sådan skulle det ikke være. Jeg synes, at der er gået lidt drama i den, og nu magter jeg ikke at bruge mere tid på det, siger han.

Skibet har ligget i Ålebugten siden slutningen af februar, hvor ejeren stødte på grund. Foto: Anders Tilsted

Der har blandt andet været uenighed om, hvordan en eventuel indsamling skulle foregå. Erik Kristensen har virksomheden "Projekt biler - køb og salg", hvor han køber og sælger specielle biler og andre maskiner. Han betegner sig selv og hans venner som en flok drengerøve, der går meget op i store maskiner, og har mange af dem.

Annonce

Store planer om traktor og båd

I første omgang var det meningen, at de ville køre en stor traktor ned på stranden, sætte nogle kæder om skibsvraget og så trække det ind på land.

Men de har også en båd, og sidenhen blev planen, at bruge båden til at trække skibsvraget ind i Grenaa Havn. Tanken var, at skibsvraget nok ville tage mindre skade af den type bjærgning. Men ejeren har tilsyneladende ikke rigtig troet på, at nogle af tingene ville fungere.

- Vi må jo se, om ejeren fortryder og vender tilbage på et tidspunkt. Hvis han gør det, må vi vurdere, om vi stadigvæk har lyst til at hjælpe, fortæller Erik Kristensen.

Annonce

Skib kan blive liggende i årevis

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvad der nu skal ske? Intet tyder på, at ejeren selv har mulighed for at betale for at få skibet bjærget. Han boede på det rundt omkring i havneområdet, inden han stødte på land en lille kilometer fra Fornæs Fyr i slutningen af februar. Her blev han hjulpet i land af Kystredningstjenesten.

Da skibsvraget ikke lækker olie og ikke forstyrrer skibssejladsen, kommer myndighederne ikke til at gøre noget. Derfor kan skibet blive liggende i flere år, inden vand, vind og vejr selv får has på det.

Der er dog også den mulighed, at nogle andre siger til ejeren, at de vil hjælpe, og at han siger ja til dem. For ejeren skal give lov til at bjærge det, og man skal også lige give Kystdirektoratet besked.
Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce