Annonce
Randers

Gudenå bliver scene for kunstprojekt

Taterne trækker en kærre med kræmmeren. Foto: Karin Hyldborg
I Langå Egeskov inviteres publikum 11. juni til performance, picnic og fællessang. Der er mødested på p-pladsen ved Skovlystvej 41 A. Randers får besøg 13. juni ved Den Blå Bro.

Langå-Randers: "Livets Vand" er et tværæstetisk kunstprojekt med performance og udendørs kunstværker, der besøger flere steder langs Gudenå fra Arnakkekilden i Silkeborg, ned langs Gudenå og slutter på Samsø ved havet.

Hvert sted Livets Vand besøger, har et forskelligt fokus fra det andet, og i Langå Egeskov er det pramdragerens lod. Det betyder, at de udendørsværker der skabes på stedet, reflekterer over disse emner. I Randers munder Gudenå ud i fjorden, og her slutter rejsen på flåderne. Dette illustreres ved en festlig sammenkomst, inden performerne sendes ud mod havet, hvor nye fortællinger om vand og rejsen mod nye destinationer begynder.

Annonce
Flåden driver ned ad Gudenåen. Foto: Karin Hyldborg

Fem flåder

Der er skabt fem flåder som performerne sejler fra sted til sted ned ad Gudenå. Flåderne fungerer som flydende scener, hvor der optrædes med fortællinger og musik, der tager udgangspunkt i det stedsspecifikke.

I Langå Egeskov inviteres publikum 11. juni fra kl. 17 til 20 til performance, picnic og fællessang. Elever fra Langå Skolens 0.–8. klasse optræder med Sange til Verden. Livets Vand og Station K samarbejder om denne event, hvor også lokale kunstnere bidrager med kunst i skoven og et nyt band, der kalder sig "De nye Rejsende".

Alle publikummer inviteres til at medbringe en picnickurv med en ret til fællesbordet, så der rigtig kan holdes gilde i skoven. Publikum involveres både under performancen, samt med at arrangere picnic med medbragt mad og ved at synge med på fællessange.

Den blå bro

Der er mødested på p-pladsen ved Skovlystvej 41 A. Herfra føres publikum ned til den gamle Jernbro, hvor publikum følger performerne, der sejler på Gudenå. Performerne lægger til land, og underholdningen begynder på engen, mens andet akt foregår med forskellige indslag under vandringen gennem skoven.

13. juni kommer flåden til Randers, hvor de modtages med sang og parkour, som fremføres på Den Blå Bro. Herefter lægges der til land, og underholdningen fortsætter på Justesens plæne. Til denne event samarbejdes med Kulturbunkeren. Musik og sanglinjen fra Paderup gymnasium har skabt nye sange og musik specielt til denne optræden i Randers.

Det foregår fra kl. 19-21 ved Den Blå Bro, Tørvebryggen 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce