Annonce
Randers

Guide: 10 sjove sommerferieaktiviteter i Randers og omegn

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i sommerferien? Bare rolig! Amtsavisen kommer dig til undsætning med 10 forslag til aktiviteter, du kan lave i eller omkring Randers.

1. Tag en dukkert

Foto: Annelene Petersen

Hvis vejret tillader det, er det oplagt at nyde den danske sommer med en tur i bølgen blå. Og der er mange steder nær Randers, hvor du kan få en udendørs dukkert, uanset om du er til hav, sø eller friluftsbad.

I Randers Kommune er der tre steder, hvor du kan bade. Nemlig i Fussing Sø, Langå Friluftsbad og Udbyhøj Strand.

På det nordlige Djursland er der en lang kyststrækning med mange dejlige badestrande. Blandt andet Fjellerup Strand og Bønnerup Strand er et besøg værd.

Kører du lidt længere nordpå, finder du badebyen Øster Hurup, der er blandt landets mest børnevenlige strande.

Inden for en halv times kørsel fra Randers ligger også de to friluftsbade Tungelundbadet i Thorsø og Midtjysk Friluftsbad i Hammershøj, der begge tilbyder en udendørs dukkert i 28 grader varmt vand.

Er vejret mere til badning inden døre, kan du tage en tur i Water & Wellness i Randers, hvor du finder både svømmehal, badeland og wellnessafdeling.

2. Gå på opdagelse i regnskoven

Foto: Lars Rasborg

Du behøver ikke rejse om på den anden side af jorden for at komme på et sandt tropeeventyr i din ferie.

I Randers Regnskovs 3600 kvadratmeter store tropeudstilling kan du gå på opdagelse blandt 200 forskellige dyrearter, mens varmen, luftfugtigheden, lydene og lugtene får dig til at glemme, at du går rundt i centrum af Randers.

Udover de tre kupler med eksotiske dyr, giver en billet til Randers Regnskov også adgang til Danmarksparken, hvor du under åben himmel kan kæle for danske bondegårdsdyr, og hvor familiens mindste kan slå sig løs på en stor naturlegeplads.

Derudover vil der i løbet af sommeren være underholdning på scenen i Danmarksparken.

3. Besøg kongen af rock 'n' roll

Foto: Annelene Petersen

I Paderup har den lokale Elvis-entusiast Henrik Knudsen skabt Memphis Mansion, som udefra er en kopi af Elvis' sidste og mest berømte hjem, Graceland i Memphis, USA.

Indeni er nogle af rummene fra Elvis' hjem kopieret, og derudover er der lavet en Elvis-butik, en amerikansk diner, et festlokale og et Elvis-museum, der er det eneste af sin slags uden for USA.

Museet indeholder en af verdens største privatsamlinger af ting, der enten har tilhørt Elvis, er givet af ham eller lavet til ham.

4. Slip ungerne løs på Randers' største legeplads

Foto: Mathias Fredslund Hansen

Hvis du har børn eller børnebørn, kan du tage dem med på udflugt til Øster Bjerregrav.

Her er der brugt fire millioner kroner på at forvandle et stort område til en sjov aktivitetspark for børn og barnlige sjæle.

Aktivitetsparken har både en skatepark, en multibane til alverdens boldspil, en kæmpe legeplads og et madpakkehus, hvor man kan slå sig ned og spise sin medbragte mad.

5. Tag på kanotur på Gudenå

Foto : Søren E. Alwan

"Vi sejler op ad åen..."

Med Danmarks længste å i baghaven, er det oplagt at bruge en eller flere dage af ferien på at opleve naturen fra vandsiden.

Kør lidt sydpå til enten Outdoor Bjerringbro eller Bamsebo Camping i Ulstrup, lej en kano og sejl med strømmen op ad åen.

Hvis du har mod på en kanotur, der strækker sig over flere dage, er der masser af overnatningsmuligheder langs Gudenå - både campingpladser, teltpladser og sheltere.

6. Få en vild dag i Djurs Sommerland

Pressefoto

Skal der være fart over feltet, er Djurs Sommerland en oplagt mulighed.

Forlystelsesparken byder blandt andet på Europas længste og hurtigste rutsjebane til ægte adrenalinjunkies, og en helt ny børnerutsjebane for familiens mindste.

Derudover er der et stort vandland, hvis man trænger til at blive kølet ned efter en tur rundt i sommerlandet.

Djurs Sommerland ligger i Nimtofte, og fra Randers tager det cirka 35 minutter i bil eller 55 minutter i bus at komme dertil.

7. Oplev en snert af Det Døde Hav

Foto: Richard Sylvestersen

Mens du i Randers kan tage på et tropeeventyr i regnskoven, kan du ved at køre 25 kilometer længere nordpå få følelsen af at ligge i Det Døde Hav i Mellemøsten. Mariager Saltcenter har nemlig skabt en indendørs saltvandspool med et saltniveau som i Det Døde Hav. Det høje saltindhold gør, at du kan ligge ovenpå vandet og læse avis, hvis du skulle få lyst til det.

Udover saltvandspoolen byder Mariager Saltcenter også på en saltmine, en biograf, en udstilling, en butik, en café og en sydehytte, hvor du kan se, hvordan man syder salt.

Lige udenfor døren finder du desuden Turbåden Svanen og Mariager-Handest veteranjernbane.

8. Lær byen at kende med en skattejagt

Foto: Mikkel Jezequel

Hvad med at finde dit indre barn frem og tage på en moderne skattejagt - også kaldet geocaching?

Rundt omkring i Randers er der gemt masser af små skatte bestående af plastikbokse, der indeholder information om stedet, små ting og en logbog, du kan skrive en hilsen i. Når du finder en boks, må du tage én af de små ting med hjem og til gengæld lægge en ny ting i boksen til de næste skattejægere.

Hvis du opretter dig som bruger på www.geocaching.com kan du få et overblik over, på hvilke koordinater nær dig, der er begravet skatte.

Som privatperson kan du gratis låne en GPS til geocaching hos VisitRanders, men du kan også bruge din smartphone til skattejagten. Så skal du bare hente en app som eksempelvis "Goto Coordinates", indtaste koordinaterne, og så er skattejagten i gang.

Hvis du kaster dig ud i geocaching i og omkring Randers er det dog vigtigt at være godt klædt på - ikke mindst med et par behagelige vandresko. Flere af skattene er nemlig gemt i skov og krat langt fra stier.

9. Gå tur blandt dådyr

Foto: Niels Svalebøg

I Fladbro Skov ligger Randers Dyrehave, hvor du kan gå tur blandt dåvildt - og være heldig at komme ganske tæt på dyrene.

Hvis du besøger haven i juni eller juli, er det dog vigtigt, at du holder dig på stierne og ikke går for tæt på dyrene. Ifølge Randers Kommune er det nemlig i de måneder, dåen har kalv, og dermed kan være aggressiv, hvis hun følger sig truet. Det samme gælder desuden i parringstiden i oktober og november, hvor hjortene kan være meget aggressive.

Du må ikke tage hunde med i dyrehaven - heller ikke selv om, de er i snor.

10. Sving dig rundt under trækronerne

Foto: Lars Rasborg

For tre år siden åbnede Klatreparken Randers ved siden af Randers Dyrehave i Fladbro Skov.

I klatreparken bliver du udfordret på stiger, stubbe, tov, net, balancebomme, rutsjebaner, trapezer og svævebaner oppe under trætoppene.

Klatreparken har både lette, mellemsvære og svære baner, så der er noget for enhver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce