Annonce
Randers

Guldsmed lukker ned efter to sprængfarlige indbrudsforsøg på en uge: Skal undgå at friste svage sjæle

To gange i sidste uge er Houmedens Guld, Sølv og Ure blevet udsat for indbrudsforsøg, hvor tyvene har brugt krudt i forsøget på at sprænge ruden i stykker. Ruden er ødelagt, men ikke nok til, at de kunne stjæle noget. Foto: Annelene Petersen
Erik Sørensen, som driver Houmedens Guld, Sølv og Ure, har den seneste uge oplevet to indbrudsforsøg, hvor tyve har forsøgt at sprænge sig ind i butikken. Det har kun kostet en ødelagt rude, men det står også guldsmeden i tusindvis af kroner, så nu lukker han butikken helt for at undgå flere overraskelser.

Randers: Gaderne i Randers ligger efterhånden øde hen på grund af coronakrisen, så guldsmed Erik Sørensen havde egentlig tænkt sig kun at holde sin butik, Houmedens Guld, Sølv og Ure, åben en time om dagen for at lave mindre reparationer og andre småting.

Men to indbrudsforsøg i den seneste uge har ændret de planer. Det første natten til torsdag og det andet natten til søndag. Begge gange med samme fremgangsmetode.

- De har forsøgt at sprænge ruden i stykker. Det er nok nogen, som har haft lidt for meget krudt til overs fra nytårsaften. Første gang havde det brændt sig fast i ruden, så det har været varmt, men anden gang var braget så voldsomt, at alarmen i forretningen over for gik i gang, siger Erik Sørensen.

Til trods for det store bulder og brag lykkedes indbrudstyvene kun med at sprænge et lille hul i butikkens sikringsrude, så der er ikke blevet stjålet noget, men besværet ærgrer i den grad Erik Sørensen.

- Jeg har limet en akrylplastplade henover hullet, så der ikke kommer vand ind, men jeg har ikke råd til at sætte en ny rude i, før hele den her coronavirus er overstået. Sådan en sikringsrude koster 10-15.000 kroner, og jeg risikerer bare, at de kommer igen og ødelægger den på ny, hvis jeg sætter en ny i lige nu, siger guldsmeden.

- Den risiko vil jeg ikke løbe, så nu lukker jeg butikken helt ned, tilføjer han.

Annonce
Guldsmeden har limet en akrylplastplade henover hullet, så der ikke kommer vand ind, men der er ikke råd til at sætte en ny rude i før på den anden side af coronaudbruddet. Foto: Annelene Petersen

Fyldte vinduer frister

Derfor har Erik Sørensen valgt at fjerne alle smykker og ure fra vinduerne, gemme alt af værdi væk i en stor boks og altså helt droppe at holde butikken åbent på lavt blus.

For som han siger, var der alligevel ingen kunder i gaden, og så er det også en måde at undgå at friste folk på kanten.

Guldsmeden har nemlig en klar teori om, at det er amatører, som har været på spil.

- Alle sidder jo hjemme for tiden, så de her små indbrud i villaer er næsten hørt op. De, der normalt stjæler derfra, er så begyndt at gå efter de små forretninger i stedet, lyder vurderingen fra Erik Sørensen, som sender en opfordring videre til andre butiksejere.

- De forretninger, som har værdier i vinduet, skal sørge for at fjerne dem, så man undgår at friste svage sjæle.

Justitsministeriet meddelte mandag, at de blandt andet vil have tyverier fra tomme butikker ramt af nedlukning ind i det lovforslag, som skal give dobbeltstraf for visse forbrydelse knyttet til coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce