x
Annonce
Mariagerfjord

Gyldne tider i Jutlander Bank

- Alt flaskede sig for os i 2019, konstaterer den ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup. Pressefoto
Flere nye kunder, massevis af konverteringer og positive kursreguleringer har givet banken medvind i årsregnskabet for 2019, der endte på et resultat før skat på 445 millioner kroner, eller 177 millioner kroner højere end i 2018.

Mariagerfjord: Der er gyldne tider at spore i årsregnskabet for Jutlander Bank, der selv kalder det "medvind på alle cykelstier". Rekord-regnskabet for 2019 endte på 445 millioner kroner før skat, og 375 millioner kroner, når skattefar har fået sit skålpundaf millionerne.

Det er 177 millioner kroner mere end i regnskabet for 2018, som landede på 268 millioner kroner før skat, og 221 millioner kroner efter.

- Alt flaskede sig for os i 2019, konstaterer den ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup, der netop har offentliggjort bankens årsrapport for 2019, og som er stolt over resultatet.

- Vi må bare sige, at vi havde usædvanligt meget medvind på alle cykelstier i 2019. Den medvind er vi glade for, fordi den giver os mulighed for at polstre os til fortsat vækst i en tid, hvor vi kigger ind i stigende krav til bankernes kapitalberedskab”, siger Per Sønderup.

Resultatet er båret oppe af mange nye kunder, og at banken oplever vækst i sit samlede forretningsomfang i summen af indlån, udlån, værdien af kundernes depoter og værdien af de realkreditlån, som banken formidler.

Kundetilgangen i 2019 talte 9316 nye kunder, og det samlede forretningsomfang inklusive realkredit steg i løbet af året med 11 procent til 73,6 milliarder kroner. Alligevel stiger bankens nettorenteindtægter kun marginalt. Fra 386 millioner kroner i 2018 til 387 millioner i 2019.

- Det skyldes den meget lave markedsrente og den hårde konkurrence om kunderne, forklarer Per Sønderup, der til gengæld kan glæde sig over en markant stigning i gebyrindtægter. Her ses en stigning på 67 millioner kroner – eller næsten 21 procent – til 392 millioner kroner.

- Vi har haft nogle helt vilde konverteringsbølger i løbet af 2019 til glæde for mange af vores kunder, som nu har sikret sig en lav rente på deres realkreditlån i mange år frem. Sådanne bølger og den travlhed, de giver vores medarbejdere, skæpper i kassen hos os. Også de nye kunder har selvfølgelig skabt ekstra omsætning, siger Jutlander Banks ordførende direktør.

Annonce

Jutlander Banks afdelinger

Jutlander Bank, der har hovedsæde i Aars, har afdelinger i disse byer:

Aalestrup, Aarhus, Aars, Fjerritslev, Fredericia, Galten, Gjerlev, Hadsund, Hobro, København, Løgstør, Mariager, Nibe, Odder, Randers, Skørping, Støvring, Suldrup, Vejle og Viby.

Nye afdelinger

Omkostningerne stiger i Jutlander Bank. De samlede omkostninger lyder på 569 millioner kroner i 2019 – en stigning på 35 millioner eller 6,5 procent.

- Vi har haft en bevidst vækststrategi med etablering af nye afdelinger og ansættelse af flere rådgivere. Siden 2016 har vi etableret os i København, Vejle, Fredericia og Odder, og det øger naturligvis vores omkostninger, men samtidig bidrager de nye afdelinger også til at løfte vores forretning, så nye afdelinger er en investering i fremtiden, understreger

Med til at trække 2019-resultatet op i forhold til 2018 er en stigning i positive kursreguleringer fra 49 millioner kroner i 2018 til 160 millioner i 2019. Stigningen bæres oppe af en indtægt på omkring 75 millioner kroner, da Jutlander Bank solgte 75 procent af sine aktier i Sparinvest, og af positive kursreguleringer på 32 millioner kroner af bankens beholdning af børsnoterede aktier.

Nedskrivninger på udlån viser en indtægt på 38 millioner kroner mod 16 millioner i 2018.

I 2020 forventer Jutlander Bank et overskud mellem 225 og 275 millioner kroner før skat.

Med årets overskud ender Jutlander Banks egenkapital ved udgangen af 2019 på over 3,3 milliarder kroner mod 3,0 milliarder et år tidligere.

- Selv om vi har et rekordoverskud for 2019, så fastholder vi aktieudbyttet på niveau med året før. Det skyldes, at kapitalkravene til danske pengeinstitutter fortsat stiger, hvorfor det er ønskværdigt at styrke egenkapitalen, så vi har styrken til den fortsatte vækst, siger Per Sønderup.

Jutlander Bank kom ud af 2019 med en kapitalprocent på 21,8 procent. Det individuelle solvensbehov er beregnet til 9,4 procent. Banken har altså en kapitalmæssig overdækning på 12,4 procentpoint, svarende til 1,6 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

69 coronapatienter er nu indlagt på midtjyske sygehuse - 24 på intensivafsnit

Annonce