Annonce
Favrskov

Gylle løb direkte ned i Granslev Å

Arkivfoto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Landmænd fik dog hurtigt stoppet forureningen fredag aften ved at grave render, dæmme op med bigballer og blokere gyllens vej ned i vandløbet ved Hammel.

Hammel: Beredskab og Sikkerhed blev kaldt til forurening med gylle, der løb direkte ned i Granslev Å på markerne ved Randersvej ved Hammel fredag aften klokken 19.

- Der blev spredt gylle ud, og landmændene havde ikke været opmærksomme på, at der var dannet render fra regnvandet på marken, så gyllen løb direkte ned i Granslev Å. Men de var meget vakse og fik det selv standset, så der var ikke noget for beredskabet at gøre. Vi overlod sagen til kommunens miljøfolk, siger beredskabsinspektør Niels Henrik Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers.

- Der er stor ros til landmændene, for de havde været utroligt hurtige og snarrådige, så de fik stoppet gyllens vej ned i åen. De havde gravet render, sat bigballer op og blokeret forureningen på et sted, hvor åen er ret smal. De tog virkelig ansvaret på sig og reagerede øjeblikket på det, siger Niels Henrik Nielsen.

Om der er en bøde for forurening i sigte, kan han ikke sige, da det er op til kommunen at udstede en sådan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce